JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Gáspár Károly - 2019.12.13., Gyémánt Jazz Klub, Pilisszentiván

Immáron második alkalommal volt vendége a Dr.Peller Jazzband-nek Pilisszentivánon Gáspár Károly zongoraművész, miután a tavalyi évadban a közönség kedvencévé lett nagyszerű zongorajátékával, így újra meghívta a zenekar.

hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Az ezúttal is teltházas koncerten a latin dallamok és swingek mellett a karácsonyi hangulat felé is kacsintgatott a zenekar, igaz csak egyetlen, de nagyon szép előadású dallal, de erről majd később.

A koncert Gerswin „Our Love Is Here to Stay” című szerzeményével vette kezdetét, aztán a zenekar „ősbemutatóként” a „Night and Day” című standard-et adta elő latin ritmusban.

Ezután szintén egy latin következett, a „Spyro” című szám, amely dr.Peller György és Keszthelyi László közös szerzeménye, ebben Csomós Feri dobszólóját is élvezhette a közönség, majd egy gyors swinget, Wayne Shorter „Black Nile” című szerzeményét adta elő a zenekar.

Az első „félidő” csúcspontja szintén egy saját szerzemény, a „Blues from Space” volt, amelyben Gáspár Károly egyedül egy hosszú, gyönyörű szólót adott elő zongorán.

A koncert első fele a zenekar most megjelenő „Let There Be Jazz” című albumán is hallható „Basin Street Blues” volt, amelyben Molnár Zoltán adott elő nagyszerű trombitaszólót, illetve dr.Peller György „előhúzta” a szopránszaxofont is egy szóló erejéig.

A koncert rövid szünet után Hegedüs Zsuzsanna énekesnő és Csomós Feri dobos párbeszédével kezdődött, a „One Note Samba” című Jobim szerzeményben, majd egy fergeteges bluest, a „Sandu”-t adta elő a Dr.Peller Jazzband a közönség nagy örömére.

A koncert egyértelműen legszebb előadása ismét Gáspár Károly nevéhez fűződik, aki a „The Christmas Song” (Mel Tormé és Bob Wells szerzeménye) elé csodálatos intro-t játszott, majd Hegedüs Zsuzsanna folytatta énekkel. Kovács Tamás gitáron és Molnár Zoltán szárnykürtön adott elő szólót a számban.

A koncert a Charlie Chaplin nevével fémjelzett „Smile” című dallal folytatódott, majd ismét egy Dr.Peller szerzemény, a „Steps” című dal következett szintén az új lemezről.

Befejezésül a zenekar az „In Walked Bud” című Monk nótát adta elő, amelyben Csomós Feri dobszólója után a zenekar az albumon is hallható unisono-t játszotta, nagy közönségsikerrel.

Lezárásként és dokumentálásként Kovács Tamás elkészítette a szokásos zenekar-közönség szelfit, amely fel fog kerülni a zenekar honlapjára is.


dsc-5722.jpg


szelfigkval20191213.jpg


A koncertképeket Soóky Péter készítette.


dsc-5595.jpg


dsc-5618.jpg


dsc-5637.jpg


dsc-5691.jpg


dsc-5700.jpg

Vissza a hírekhez