JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Oláh Krisztián „Parallel Reflections” – Budapesti Tavaszi Fesztivál 2020 - ELMARAD!

Helyszín: Zeneakadémia – Solti terem. Időpont: 2020. április 14., szombat 19.30.

btf-2020-1.jpg


Oláh Krisztiánt (1995) 2008. február 15-én léptettem fel először Jazz a Márványteremben sorozatomban. Alig múlt 12 éves, de már akkor lehetett hallani, hogy Isten áldotta tehetség!

„A magyar jazz legismertebb házastársai” szériában Anyukájával (Kovács Anna), Apukájával (Oláh Kálmán) és kisöccsével (Oláh Kálmán Jr. – Kálcsika még nem volt 10 éves, és akkor még ő is zongorán játszott!) egy koncerten lépett fel.

Az idő közben eltelt 12 évben több külföldi versenyen (például: Marosvásárhely, Montreux) is sikeresen szerepelt.

Pár hete jelent meg önálló lemeze, amelyről nálunk jelent meg először lemezkritika!

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/olah-krisztian/at-the-back-of-my-mind/kritika/olah-krisztian-at-the-back-of-my-mind/

„Parallel Reflections” című művében a vonószenekar és a jazz quartet kapcsolatának kortárs átértelmezésére, új kontextusba helyezésére tesz kísérletet. (Volt honnan ihletet merítenie, hisz Apukája ezt már 1995-ben megtette, mikor a Trio Midnight egy vonósnégyessel játszott a belgiumi Hoeilaart Jazz Competition-ön, és két első helyezést is elhozott!)

A hat tételből álló szvitben éppúgy fellelhetők a barokk, a neoromantika és a 20. század korai időszakának klasszikus zenei elemei, mint a kortárs jazz harmónia- és ritmusvilága.


olah-krisztian.jpg

Vissza a hírekhez