JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Elmaradt, elmaradó, vagy más időpontra kerülő fesztiválok – Hartyándi Jenő (Komárom)

Jenőt az 1980-as évek eleje óta ismertem, névről. Aztán 20 évvel később a Magyar Jazz Szövetség éves közgyűlésén mellém ült a Városligeti fasorban. Azóta jó barátok vagyunk!

hartyandi-jeno.jpg


1) Az idei már hányadik fesztivál lett volna?

A 30. Tehát kerek dátum. De nem adjuk fel, két módon is igyekszünk, illetve pótoltuk is.


2) Az idén mikor lett volna a MediaWave fesztiválotok?

Április 28-a és május 2-a között.


3) Hány napig tartott volna és hány jazz zenekar lépett volna fel?

Már vagy 10 éve 5 napos. Együttlét vagyunk, nem fesztivál. Összművészeti programmal, de ezen belül hangsúlyos a jazz jelenléte.

Lazar Novkov & Frame Orchestra (SRB), Íva Bittová (CZE), Meretrio (BRA), Ős Dresch Quartettek (a két korai formáció állt volna össze), Nosnach! (HUN), Jasna Jovicevic Trio (SRB/HUN/POL), Laszlo Sirsom Trio (AUSTRAL/HUN), Baló István Projekt (HUN/USA), Mike Parker Trio (USA/POL).


4) Nem gondolkodtok azon, hogy a nyár végére, vagy őszre halasztjátok az együttlétet?

De igen. Ha az őszi járványhelyzet lehetővé teszi, szeretnénk pótolni szeptember 17-19 (Kiscsősz), szeptember 25-26 (Mindszentkálla). Szeretnénk minél többet megőrizni a már teljesen kész április végi programból. Valószínű nem sikerül, de igyekszünk.

Ellenben MEDIAWAVE OTTHONKA - ONLINE KÜLÖNLÉT címmel az eredeti időpontban, nem kis érdeklődéssel övezve végigvittünk egy online együttlétet. Ami filmekből, előre elkészített "karanténkompatibilis" portrékből, konzerv és élő közvetítésű koncertekből állt. Az ausztráliai Brisbane-ből is volt egy élős jazzközvetítés. A 39 éve disszidált és ott jó nevű jazzgitárossá vált, Jackie Orszáczky-val is muzsikáló,  Sirsom László duókoncertjét közvetíttették élőben ottani magyar televíziósok segítségével.

A két jazz témájú "karanténkompatibilis" portré:

Dresch Mihály (korai időszakáról)

Ajtai Péter

A nevekre kattintva a videók megtekinthetők.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez