JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Elmaradt, elmaradó, vagy más időpontra kerülő fesztiválok – Illés Tamás (Pannonhalma)

Tamást a 2010-es évek közepén ismertem meg.

illes-tamas.jpg


1) Az idei már hányadik fesztivál lett volna, amin maga is részt vett volna?
2007 óta minden évben megrendezésre kerül a Pannonhalmi Jazznyár, amely a Pannonhalmi Főapátság pincészetének szabadtéri kóstolóteraszán és a monostor VIATOR Apátsági Éttermének 2010-es alapítása óta az étterem panorámateraszán rendez jól csengő hármashangzattá igényes jazz-élőzenét, kiváló apátsági borokat és remek minőségi gasztronómiai élményt. A 2020-as 14. kiadás a pandémia miatt szenved el most pótolhatatlan veszteségeket.


2) Az idén mikor lett volna a fesztivál?

Május 29-e lett volna az első koncert, és augusztus 21-e az eredeti terv szerinti utolsó koncert a nyolceseményes sorozatban.

3) Hány napig tartott volna és hány jazz zenekar lépett volna fel?
Koncertsorozatról beszélünk, amely a három nyári hónap folyamán a két helyszínen 4-4 koncertet tervezett megvalósítani balzsamos péntek estéken.


4) Nem gondolkozik azon, hogy a nyár végére, vagy őszre halasztják az eseményt?
A halasztásnak számos akadálya van (pl., hogy augusztus közepétől a pincészet a rendezvények helyett a szüretből érkező szőlőnek adja át a helyet, továbbá szabadtéri rendezvények kapcsán egyre növekszik az időjárási kitettség, valamint az étteremben számos tervezett esküvő is foglalja a potenciális időpontokat, stb.), de cél az, hogy a tervezett 8 eseményből mintegy 6 – ha időben kissé egymásra szorítva is – meg tudjon valósulni még ebben a szezonban, a koncertsorozat évenkénti folyamatosságát és a közönség számára a rég vágyott pannonhalmi gasztronómiai s koncertélményeket egyaránt biztosítva.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez