JazzMa

Friss Hírek

JazzUp – Kuti Laura2020. július 02.
JazzUp – Dimák Patrik2020. június 25.

Hírek

20 éve történt (2000) – Snétberger Ferenc (Berlin)

Ferit több mint 40 éve ismerem. Nem sokkal azután láttam-hallottam először játszani, hogy Salgótarjánból felkerült Budapestre.

snetberger-ferenc.jpg


1) Pont 20 éve történt... Emlékszel még valamire?

HÁT IGEN ELÉG RÉGEN VOLT…

ZOLLER ATTILA GITÁR VERSENY VOLT A NEVE, ÖRÜLTEM ENNEK NAGYON, MERT ATTILA AZOKHOZ A RITKA ÉS KEVÉS EURÓPAI GITÁROSOKHOZ TARTOZOTT, AKIKET AZ USA-BAN IS ELISMERTEK.

EGYÈBBKÉNT ANNÁL A LEMEZKIADÓNÁL VOLT, AHOL ÉN IS KB. 10 ÉVEN KERESZTÜL VOLTAM / ENJA/. ISMERTÜK EGYMÁST, DE SZEMÉLYESEN SAJNOS ALKALMUNK NEM VOLT TALÁLKOZNI. TÖBBSZÖR AJÁNLOTT MAGA HELYETT KONCERTRE, AMIT Ő SAJNOS A BETEGSÉGE MIATT MÁR NEM TUDOTT ELVÁLLALNI.

ÖRÜLTEM ENNEK A MEGTISZTELŐ FELADATNAK, MINT A ZSŰRI ELNÖKE.

PAT METHENY VOLT A DISZELNÖK, NAGYON IZGALMAS VOLT.


2) Miután mind a hét versenyző lejátszotta a két-két számot, a zsűri visszavonult pontozni. Emlékszel a körülményekre? Neked melyik gyerek teljesítménye tetszett a legjobban?

VISSZAVONULTUNK PONTOZNI, EGY-KÉT EMBER KIVÉTELÉVEL MAJDNEM MINDENKI PUSZTAI ANTALT /TONI/ HOZTA KI GYŐZTESNEK. NEKEM NAGYON TETSZETT BOTOS JÓZSI JÁTÈKA, AMELY KÖNNYED, LAZA VOLT A KORÁHOZ KÉPEST.


3) Hogy viselkedett veletek Pat Metheny a zsűri amerikai díszelnöke?

PAT METHENY NAGYON KEDVES, SZIMPATIKUS, MINDENFÉLE ALLŰRÖK NÈLKÜL. JÓ VOLT VELE MEGISMERKEDNI. SOKAT BESZÉLGETTÜNK, TERMÉSZETESEN A GITÁROKRÓL.


4) Visszagondolva az akkori dolgokra, hogy érzed ki futotta be a legnagyobb ívű pályát közülük?

PUSZTAI TÓNIRÒL ELISMERŐEN BESZÉL A SZAKMA. RAGYOGÓ GITÁROS, SOKAN ISMERIK. ÖRÜLÖK A SIKEREINEK.

BOTOS JÓZSIRÓL IS SOK JÓT HALLOK.

Vissza a hírekhez