JazzMa

Friss Hírek

Cseh Péter: In Between2021. január 07.
Stanley Clarke (1951-)2021. január 04.

Hírek

Zenei és előadóművészeti ösztöndíjakat hirdet a MANK 2021-re

A MANK Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. a kortárs magyar alkotóművészet átfogó támogatását tűzte ki céljául. Ennek szellemiségében hirdeti meg zenei alkotói és előadóművészeti ösztöndíjait a 2021-es évre. A Fischer Annie zenei-előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjakra 2020. december 21-től 2021. január 31-ig lehet pályázni.

m-logo.jpg


Az ösztöndíjak célja, hogy segítsék a fiatal, tehetséges művészek pályakezdését és művészi fejlődését, valamint, hogy összetett támogatási rendszerük révén kedvező feltételeket teremtsenek a formanyelvükben és tartalmukban korszerű, színvonalas munkák létrehozásához. A pályázat nyertesei a 2021-es évben havonta bruttó 200 000 forintos támogatásban részesülnek. Mindezen felül a nyertesek az ösztöndíjas időszak végén felléphetnek a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló beszámoló hangversenyen, amely várhatóan 2022 májusáig kerül megrendezésre.

A pályázatokat 2021. január 31-ig lehet benyújtani online, a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül. A Fischer Annie zenei-előadóművészeti ösztöndíjra (évente legfeljebb 9 fő) és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjra (évente legfeljebb 3 fő) a 30 éven aluliak, a Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjra (évente legfeljebb 6 fő) a még 35. életévüket be nem töltők nyújthatják be pályázataikat.

Az ösztöndíjak elnyeréséhez a különböző kuratóriumok más-más feltételeket írnak elő, többségében azonban a pályázati adatlap és nyilatkozat mellett szakmai önéletrajzot, munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet bemutató dokumentációt szükséges benyújtani, továbbá a Fischer Annie-ról és a Lakatos Ablakos Dezsőről elnevezett ösztöndíjak esetében egy Youtube, vagy Vimeo linket is meg kell jelölni, amely a fiatal zeneművész egy évnél nem régebbi szerzeményét tartalmazza.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratóriumok bírálják el.

Az egyes pályázatokról bővebb információ és a pályázati kiírás a www.alkotomuveszet.hu oldalon található.

Vissza a hírekhez