JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

A www.jazzma.hu-n eddig megjelent írások összegzése – 2021 január

9 évesek és 10 hónaposak lettünk! Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját!

2011. március 1-e óta 16934 cikk, 1424 Lemezkritika, 65 Névnapi jazz, 76 Karantén jazz, 31 Ma született (magyar jazz) bárányok, 174 Jazz a Márványteremben, 28 Lemezajánló, 30 Mi lett velük?, 2 Klub-körkép, 252 Magyar Jazz ABC, 65  JazzUp, 44 Vidéki jazzarcok, 17 A maszk mögül, 32 Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open, 438 Jazzlista, 515 A Beatles és a jazz, 51 Játék, 255 Világsztárok Magyarországon, 17 Mi újság?, és 20908 koncertajánló jelent meg nálunk!

Ebből csak januárban 24 cikk, 9 lemezkritika, 44 koncertajánló volt olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál újságként (!) bejegyzett www.jazzma.hu-n!

Havonta egyszer, a hónap elején jelenik meg Dr. Nagy Sándor Gondolataim sorozata, amely a 61. résznél tart.

Minden hónap első vasárnapján jelentkezik a Játék, a dedikált CD nyerési lehetőséggel kecsegtető széria, amelyet a svájci Friburgban élő Dr. Szabó Csaba indított 2016 októberében. Jelenleg a 52. résznél tartunk.

Folytatódnak munkatársaink sorozatai: a basszusgitárosokról Török Bettina, a free jazzesekről Dr. Nagy Sándor, a gitárosokról Salvai Ádám, és a zongoristákról Gáspár Károly ír havonta egyszer, ami hétfőnként jelenik meg. Jelenleg a 13. résznél tartunk.

Hétfőnként jelentkezik a Jazz a Márványteremben sorozatom. Jelenleg a 174. résznél tartok.

Szegedi tudósítónk, Simády Béla sorozata, a Lemezajánló hétfőnként jelentkezik, amelyben mindig az aktuális héten megjelenő európai és amerikai lemezek közül mutat be hetet! Jelenleg a 28. résznél tartunk.

Keddenként jelentkezik Mi lett velük? című sorozatom, amelyben  külföldön élő, vagy tanuló magyar jazzmuzsikusokat kérdezgetek. Jelenleg a 29. résznél tartok.

Új sorozatom a keddenként jenetkező Klub-körkép, melyben Magyarország jazzklubjainak vezetőit kérdezem jelenlegi helyzetükről, és idei terveikről. Jelenleg a 2. résznél tartunk.

Szerdánként jelentkezik Magyar Jazz ABC című sorozatom. Jelenleg a 252. résznél tartok.

Csütörtökönként jelentkezik JazzUp című sorozatom, amelyben feltörekvő ifjú tehetségeket kérdezgetek. Ez most a 65. résznél tart.

Szintén csütörtökönként jelentkezik Dr. Nagy Sándor COVID-19-es sorozata, amely A maszk mögül címet viseli. Ezzel jelenleg a 17. résznél tartunk.

2000. június 23-án volt az első jazzkoncert a Zsámbéki Romtemplom melletti dombon. Ezt me and my lovely wife Gabriella szerveztük 12 nyáron át, és bevonult a magyar jazz modernkori történetébe! A 2010-ben városi rangra emelt Zsámbékon az akkori augusztus 20-án Gabit és engem is a város díszpolgára kitüntetéssel jutalmazott a helyi polgármester! Ez az Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open sorozat péntekenként jelentkezik, hiszen annak idején a Zsámbék Jazz Open koncertjeit mindig pénteken rendeztük. Most a 32. résznél tartunk.

A Beatles és a jazz (A Beatles dalok jazz feldolgozásai) című sorozatom szombatonként jelentkezik, és jelenleg az 515. résznél tart.

Vasárnaponként jelentkezik Világsztárok Magyarországon című sorozatom, amely a 255. résznél tart.

Szintén vasárnapi a Mi újság? című sorozatom, amiben magyar jazz muzsikusokat kérdezgetek arról, hogy mi történt velük az utóbbi időben, és hogy mik a közeljövő tervei. Ezzel a 17. résznél tartunk.

Október 2-án új sorozatot indítottam Névnapi jazz címmel, amelyben magyar jazzmuzsikusokat köszöntök névnapjuk alkalmából. Most az 65. résznél tartunk.

Újra indítottam a tavasszal már jól működött Karantén jazz sorozatomat. Most a 76. résznél tartok.

Január 1-én indult Ma született (magyar jazz)bárányok sorozatom, amely most a 31. résznél tart.

Az idén is folytatjuk Évfordulósok című sorozatunkat, amely a január 1-én 50 évessé vált Chris Potter-rel kezdődőtt!

Vissza a hírekhez