JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mi újság? – Kész Petra

Petrát kb. 10 éve még konzis korában fedeztem fel magamnak.

kesz-petra.JPG


1) Állítólag májusban feloldják a "lockdown"-t. Milyen zenekarokkal lesz fellépési lehetősége?

A Cymbal Rush-sal már vannak biztató dátumok a naptárban, a Coda Nostra Big Banddel is készülünk a nyitásra, illetve remélhetőleg duóban is lesz lehetőségem párszor zenélni.


2) Melyik zeneiskolákban tanít?

Jelenleg a Dunaújvárosi Sándor Frigyes AMI és a Pilisvörösvári Cziffra György AMI jazz-ének tanára vagyok.


3) És vannak magántanítványai is?

Vannak magántanítványaim is, egész fiatalok és nálam idősebbek is. Akad, aki jazz-t szeretne tanulni és van, akit kifejezetten a hangképzés érdekel, illetve tanítok egy tündéri kislányt zongorázni. Nagyon élvezem, hogy változatos.


4) A Coda Nostra Big Band-del hogy oldják meg a próbákat? Interneten keresztül?

Sajnos nem igazán tudjuk megoldani most a próbákat, ezért is kellett lemondanunk többek között egy Budapest Jazz Clubos koncertet is. Felmerült olyan kezdeményezés, hogy mindenki otthon feljátssza a saját szólamát, de azt hiszem, ehhez talán túl sokan vagyunk. Azt remélem, most, hogy már jópáran megkaptuk a védőoltást, hamarosan ismét elkezdhetünk személyesen együtt muzsikálni. Már nagyon hiányzik.


5) A bőgős Kiss Dia barátnőjével tartja még a kapcsolatot?

Tartjuk a kapcsolatot, most többet telefonon, mint személyesen. Dinnel egyébként végigkísértük egymás életét, ezért is nagyon fontos nekem az ő barátsága és zeneisége. Dolgozunk új dalokon, de amilyen örök elégedetlen maximalisták vagyunk, valamelyikünk mindig visszatartja a már “majdnemkész” tracket. A Shapeshiftert is nagy kompromisszumokkal publikáltuk, de aztán megegyeztünk, hogy a makulátlansághoz nem kényelmes kapcsolódni. A folyamatos fejlődés a cél és az együtt zenélés az, ami igazán esszenciális.


6) Milyen sűrűn látogat haza Dunaújvárosba?

Havi egy látogatás még így a járványhelyzetben is összejön, normál esetben a zenesuli miatt hetente járnék.


7) Kapott-e már felkéréseket a nyári jazzfesztiválokra?

Az idei Művészetek Völgye Fesztiválon Harcsa Veronika udvarában fogunk játszani július 30-án, este 8-tól. Augusztus 7-én a Debreceni Jazznapokra vagyunk hivatalosak és a Zsolnay-negyedbe is visszahívtak minket koncertezni. Illetve az elmaradhatatlan Balatonozás, idén is megyünk remélhetőleg Fűzfőre és Füredre is.


8) Van-e valami különleges terve az idei évre?

A járványhelyzet tükrében már az is különleges lenne, ha a fent említett fesztiválok megvalósulnának. Egyébként vannak a fiókban dalkezdemények és projektek, amik csak a megfelelő inspirációra és időzítésre várnak, hogy a felszínre törhessenek.


9) Sok sikert a tervei megvalósításához!

Köszönöm szépen Robi bácsi!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez