JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Egyszer volt… Zsámbék Jazz Open – 56. rész: Pocsai Kriszta Quartet + Szőke Nikoletta (2005. július 15.)

Ahogy azt a sorozat 0. részében jeleztem, döntő többségében a Zsámbéki Romtemplom melletti füves dombon rendeztük a koncerteket.

Végre visszatérhettünk a dombra!

pkq.jpg

Az est első részében a Pocsai Krisztina Quartet (PK – ének, Cseke Gábor – zongora, Barcza Horváth József – bőgő, Mohay András – dob) „majdnem lemezbemutató” koncertjére került sor. Történt ugyanis, hogy a zenekar már 2005 tavaszán felvett egy lemeznyi anyagot, de mivel a lemeztársaságok nem a megfelelő kondíciók mellett lettek volna hajlandók kiadni, így végül is csak 2011-ben jelent meg a „Home at Last” CD.

A 16 évvel ezelőtti júliusi esten a Pocsai Krisztina Quartet hat Pocsai Krisztina szerzeményt adott elő: „Really Tricky”, „Camino con corasn”, „Responsibility”, „Chrystal Chandelier”, „Lo Fatal”, „Just Monk”.

A közönség ráadást követelt, de nem lehetett, mert 2 nappal korábban, 2005. július 13-án egyik énekesnő felfedezettem, akit már 2001-ben a Bartók Rádió élőadásában mutattam be, Szőke Nikoletta megnyerte a 2005-ös Montreux Jazz Festival énekversenyét, és én azonnal meghívtam Zsámbékra.

niki.jpg

Niki azt a két számot énekelte, amivel Montreux-ben győzött!

1)      Alec Wilder-Morty Palitz-William Engvick: Moon and Sand

2)      Harry Edison-Jon Hendricks: Centerpiece

A közönség vastapssal követelt ráadást, de nem engedtem, mert egy másik Montreux-i győztes is fellépésre várt.

Vissza a hírekhez