JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dr.Peller Jazzband - Jazz Klub Pilisszentiván

2021. 07. 23., péntek 20.00 óra - Pilisszentiván, Gyémánt Étterem.

A tavaly októberi lezárások után most először volt ismét Gyémánt Jazz Klub Pilisszentivánon, a dr.Peller Jazzband vezetésével. A zenekarban Hegedüs Zsuzsanna énekel, Izsó Tamás dobol, Kovács Tamás gitározik, Kozák Zoltán basszusgitározik, Molnár Zoltán trombitán és szárnykürtön játszik, dr.Peller György pedig tenor- és szopránszaxofonon.

Ezúttal, mint rendkívüli alkalommal – nyáron általában szünetel a jazz klub - csak a házigazda zenekar lépett fel Pilisszentivánon a Gyémánt Étteremben.

A koncert első felében a „Blue Monk” című bevezető blues után latin standard-ek – „One Note Samba” és a „Wave” – következtek Hegedüs Zsuzsanna énekesnő előadásában és szólójával.


dsc-4071.jpg


Majd pedig a funky-é lett a főszerep. Herbie Hancock „Cantaloupe Island”-je után George Gershwin „Summertime”-ját is ebben a lüktetésben adta elő a zenekar.

A „There Will Never Be Another You” című medium swing után egy gyönyörű balladát, az ”I Got It Bad”-et énekelte el Hegedüs Zsuzsanna, érzelmes szaxofon-, bőgő- és szárnykürtszólókkal fűszerezve. A koncert első felének utolsó darabja Nat King Cole szerzeménye volt, a „Straighten Up and Fly Right”.


dsc-4076.jpg


A szünet után egy Peller szerzemény, a „Népies blues” hangzott el trombita-, szaxofon- és gitárszólóval, majd tovább folytatódott a bluesok sora a „Basin Street Blues”-zal, a zenekar első lemezén a „Let There Be Jazz”-en található hangszerelésben. Ugyancsak saját hangszerelésben hangzott el a „Take Five” is következő számként. Ezután a „The Chicken” következett Jaco Pastorius-tól, majd két lassabb, latinosabb standard, Horace Silver „Song for My Father” és a „Blue Bossa”. Utolsó számként is egy Horace Silver szerzemény, a „Sister Sadie” hangzott el, majd a közönség kérésére ráadásként Antonio Carlos Jobim „Corcovado”-ját adta elő a zenekar.


dsc-4062.jpg


dsc-4100.jpg


dsc-4146.jpg


A koncert végén Kovács Tamás gitáros ismét elkészítette a szokásos „szelfit” a zenekarral és a közönséggel.


222035870-512349283356351-4875488684475469656-n.jpg


A Gyémánt Jazz Klub 2021 őszi évadnyitó koncertje előreláthatólag szeptember 17-én, pénteken lesz Pilisszentivánon.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez