JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Strausz Eszter (fuvola, szaxofon)

Gyémánt Jazz Klub Pilisszentiván - Pilisszentiván, Gyémánt Étterem 2022.02.11., péntek 19.00.

img-20220211-204230.jpg


A februári jazzklubon a Dr. Peller Jazzband vendége ezúttal Strausz Eszter volt, aki fuvolán és szopránszaxofonon működött közre a koncerten. A zenekar többi tagja: Hegedüs Zsuzsanna - ének, Molnár Zoltán - trombita, Peller György - szaxofon, Puskás Levente - gitár, Spischák Dávid – basszusgitár, Izsó Tamás - dob.

Kovács Tamást, a zenekar gitárosát egyéb elfoglaltsága miatt eredetileg Dorogi Ákos helyettesítette volna zongorán, de sajnos megbetegedett, így Puskás Levente ugrott be a helyére gitáron. Kozák Zoltán bőgőst pedig ezen az estén Spischák Dávid helyettesítette basszusgitáron.

A koncert egy már régen elhangzott Peller témával, a „Steps”-szel kezdődött, ebben és a következő számban a „Corcovado”-ban Strausz Eszter fuvolán játszott.

A „Corcovado”-ban minden hangszeres szólót játszott, és Hegedüs Zsuzsanna pedig egy énekszólót adott elő.

A harmadik számban, Sonny Rollins „Doxy”-jában Strausz Eszter átváltott szopránszaxofonra, és egy kiváló, outokban bővelkedő szólót adott elő.

Majd ismét fuvolán kísérte a Hegedüs Zsuzsanna énekével előadott „The Shadow of Your Smile” című dalt, amelyben a fuvolaszóló mellett Molnár Zoltán adott elő szárnykürtszólót. Majd egy pörgős swing, a „There Will Never Be Another You” következett. A témát a 3 fúvós együtt adta elő, majd nemcsak ők, hanem Puskás Levente is előadott egy gyors gitárszólót, Izsó Tamás egy dobszólót, majd pedig Spischák Dávid egy nagyszerű basszusszólót. A közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciót.

A szünet előtti utolsó szám a „Blues from Space” című Peller szerzemény volt.

A második rész első száma Wayne Shorter „Footprints” című kompozíciójával kezdődött, amelynek az elején a szám szövegéhez illően a zenekar Hegedüs Zsuzsanna énekesnő vezetésével olyan hangulatot teremtett, mint ha egy őserdőben járnánk, majd ebből bontakozott ki a szám témája. Minden szólista hosszú szólókat játszott, és Hegedüs Zsuzsanna is nagyszerű énekszólót adott elő.

Másodikként a „Népies Blues” című, ¾-es lüktetésű Peller szerzemény következett, majd egy szép balladát, a „Polka Dots and Moonbeams” címűt adta elő a zenekar a lemezen hallható hangszerelésben. Ebben a vendégművész Strausz Eszter fuvolaszólót adott elő. Egy újabb latinnal folytatódott a koncert, a „Night and Day” című standarddel, amely igen jó hangulatot varázsolt a terembe.

Ezután Herbie Hancock „Cantaloupe Island” című funkyja következett, a közönség nagy örömére. Ebben is megmutathatták a fúvósok és a gitár, hogy mennyire mesterei a hangszereiknek. A témát Molnár Zoltán trombitán vezette elő.

Utolsó számként ismét egy swing, az „Almost like Being in Love” következett, amely után a közönség vastapssal jutalmazta az egész esti produkciót.

A zenekar köszönetképpen ráadásként eljátszotta a „So Nice/Summer Samba”-t.


img-20220211-204200.jpg


img-20220211-204249.jpg


img-20220211-204330.jpg


img-20220211-204342.jpg


img-20220211-214803.jpg


A Gyémánt Jazz Klub következő vendége március 11-én, pénteken Márkus Tibor zongoraművész lesz.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez