JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Kovács Linda - Gyémánt Jazz Klub Pilisszentiván

Pilisszentiván, Gyémánt Étterem - 2022.04.08., péntek 19.00.

A Dr. Peller Jazzband vendége ezúttal különleges volt, ez volt ugyanis az első alkalom, hogy énekesnőt látott vendégül a házigazda zenekar. Kovács Linda a sokoldalú, kiváló énekes-zeneszerző-hangszerelő-oktató változatos koncertélményt nyújtott a lelkes közönségnek ezen az estén, kevésbé ismert standardek és saját kompozíciók előadásával.

A Dr.Peller Jazzband „bemelegítésként” a „Sandu” című bluest adta elő instrumentálisan. A zenekarban összetételében változás következett be, a harmónia hangszert szerepét Dorogi Ákos látja el ezentúl zongorán.

Másodikként rögtön egy ének duó következett, Kovács Linda Hegedüs Zsuzsanna énekesnővel közösen, két szólamban adta elő az „East of the Sun and West of the Moon” című standardet, terjedelmes énekszólókkal.

Ezután Joe Henderson „Recordame” elnevezésű latinos kompozíciójának témáját Kovács Linda vezette elő, majd a második körben a zenekar fúvósai csatlakoztak unisonoban, majd Kovács Linda nagyszerű énekszólója következett a bonyolult akkordvezetésű darabra, majd Molnár Zoltán adott elő szólót trombitán, és Dorogi Ákos zongorán.

Negyedikként egy gyors swing, Cole Porter-től az „I Love You” hangzott el, majd egy közepes tempójú swing, a „Blue Room” következett, amelyet Kovács Linda zenekari kíséret nélkül kezdett el, a zenészek később csatlakoztak hozzá.

A szünet előtt utolsó előttiként Peller György szerzeményét, a „Népies Blues”-t adta elő a zenekar, majd Kovács Linda és Hegedüs Zsuzsanna Wayne Shorter „Footprints” című számába kezdett bele, Molnár Zoltán szordínóval előadott intro-ja után. A téma előtt hosszú, sajátos hangulatú bevezetőt improvizáltak az énekesnők, felváltva vezették elő a versszakokat, mindketten énekszólót is előadtak, külön-külön, aztán együtt is, valamint egymást is kísérték a szólók alatt. A hangszeres szólók – szaxofon, trombita, zongora - alatt váltakozott a 6/8-ados lüktetés és a 4/4-edes, majd Kozák Zoltán basszusgitár-szólója után visszatért az ének téma, szintén felváltva a két énekesnő között. A közönség nagy tapssal jutalmazta a viszonylag hosszú produkciót.

A szünet után ismét a zenekar adta elő instrumentálisan Miles Davis „All Blues”-át, majd Kovács Linda egy latin standarddel, Jobim „Triste” című szerzeményével tért vissza, amelyben az énekszóló és a hangszeres szólók után Izsó Tamás dobos is megmutatta, hogy mit tud. Igen változatos, hosszú, virtuóz dobszólót adott elő. A közönség nagy elismeréssel tapsolta meg a dobszólót.

Ezután Kovács Linda saját kompozícióját, az „Ivy Garden” címűt játszotta el a zenekar, amelynek különleges hangulata magával ragadta a közönéget, majd újabb meglepetés következett, ezúttal Kovács Linda teljesen egyedül maradt a színpadon, és egy looper segítségével adott elő egy szerelmes darabot.

Majd egy ballada következett, a „We'll Be Together Again”. A koncert utolsó száma előtt, egy újabb instrumentális darab következett, a „There Will Never Be Another You”.

Utolsóként egy újabb énekduó, a felelgetős témájú „Let’s Call the Whole Thing Off” hangzott el, amelyet a közönség vastapsa követett, ezért ráadásként a „September in the Rain” című standardet még előadták az énekesnők, témavariációkkal és szólókkal.


ket-enekesno.jpg


zsuzsanna.jpg


vege.jpg

A koncertről a fényképeket Horthyné Máté Annamária készítette.


A Gyémánt Jazz Klub idényzáró koncertje 2022. május 13-án, pénteken lesz, amely a solymári Thursday Blues Band koncertjével kezdődik, majd a Dr.Peller Jazzband után egy blues-jazz jam sessionnel zárul az évad, amelyre minden közreműködni vágyó zenészt és énekest szívesen látunk!


Vissza a hírekhez