JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Névnaposok – Andrea2024. április 18.
Rain Every Thursaday2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Dresch Quartet „Árnyékban” című lemeze (Fonó Records) lett „Az év hazai jazz albuma”

Szombaton tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat, amelynek jazz kategóriájában a Fonó által gondozott Dresch Quartet „Árnyékban” című lemeze „Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele” kategóriában nyerte el a rangos elismerést. A díjat a Dresch Quartet nevében Dresch Mihály vette át.

dresch.jpg


A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri (köztük a www.jazzma.hu főszerkesztője, Maloschik Róbert) 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választották ki a legjobbakat, először a 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét, majd közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek, akiknek nevét a szombati díjátadón tették ünnepélyesen közzé.

„Árnyékban lenni számomra annyi, mint nem a rivaldában, folyamatos ricsajban, dumálásban... Árnyék hűvösében figyelni, szemlélődni, tevékenykedni. Ez az árnyékban!” – vallja Dresch Mihály az Árnyékban című lemez borítóján.

A legendás Dresch Quartet (Dresch Mihály – tenor- és szoprán zaxofon, fuhun, ének, Lukács Miklós - cimbalom, Gyányi Marcell - nagybőgő, Csízi László - dob felállásban készítette el a lemezt) 2020-ban rögzítette a Pannónia Stúdióban, ami 2021-ben jelent meg a Fonó kiadásában.


fono-logo.jpg


A lemezről itt olvashatnak keitikát:

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/dresch-mihaly/arnyekban/kritika/dresch-mihaly-arnyekban

Vissza a hírekhez