JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub a Modern Caféban, vendégművész Vörös László zongora

2022. NOVEMBER 11., PÉNTEK 19:00 - Pilisvörösvár, Fő út 106.

A Gyémánt Jazz Klub 2022 őszi évadjának második klubestjén a házigazda dr.Peller Jazzband vendége Vörös László zongoraművész volt.

Kis létszámú, de annál lelkesebb közönség előtt zajlott a koncert, amely Gershwin „Our Love Is Here to Stay” című kompozíciójával kezdődött, természetesen a vendégművész Vörös László zongoraszólójával.

Másodikként rögtön egy meglepetés vendég is bekapcsolódott a zenélésbe, Strausz Eszter fuvolán működött közre a „Spyro” című latinos dr.Peller szerzeményben, amelyben Izsó Tamás is nyújtott egy dobszólót a közönségnek.

Majd egy afrikai dzsungel hangulatú kezdéssel, a „Footprints” következett, melyben Molnár Zoltán trombita- és Hegedüs Zsuzsanna énekszólóját követően Vörös László játszott kiváló zongoraszólót, majd egy 6/8-ból 4/4-be történő ritmusváltás után dr.Peller György szaxofonszólója, végül Kozák Zoltán bőgőszólója hangzott el.

Ezután egy újabb dr.Peller szerzeményt, egy „űrbluest” a „Blues From Space”-t adta elő a zenekar.

Majd egy igazi trombitás jazz slágert, Blue Mitchell „I’ll Close My Eyes” című számát, amelynek témáját Molnár Zoltán vezette elő trombitán, és játszott rá nagyszerű szólót.

Vörös László zongora bevezetőjével kezdődött az „East of the Sun” című standard, melyet Hegedüs Zsuzsanna énekelt el kiválóan.

A szünet előtti utolsó szám Horace Silver „Sister Sadie”-je volt, amelyben Strausz Eszter ezúttal szopránszaxofonon működött közre.

A szünet után a vendégművész szerzeményével, Vörös László „Samba” című kompozíciójával tért vissza a zenekar.

Majd egy boogie-woogie, a „George’s Boogie” hangzott el, amelyben Vörös László nagyon stílusos zongoraszólót adott elő, a közönség pedig nagy tapssal jutalmazta.

Egy újabb Vörös László szerzemény, a „Broken Thimble” következett, Strausz Eszter játszotta fuvolán a témát.

Kicsit lefékezve a tempót, egy szép ballada, az „I Got It Bad” hangzott el, majd újra bepörgetve a hangulatot, a gyors swing, az „All of Me” hangzott el.

A koncert utolsó száma Nat King Cole-tól az „Almost like Being in Love” (Frederick Loewe-Alan Jay Lerner) volt.

Ráadásként egy nagyon szép és igen aktuális balladát, Horace Silver „Peace” című darabját adata elő a zenekar.

A Gyémánt Jazz Klub decemberi koncertje ezúttal a hónap 3. péntekén 16-án lesz, vendégművész pedig egy igazi különlegesség lesz, Medve Balázs kromatikus szájharmonikán fog játszani a házigazda Dr.Peller Jazzbanddel.

A fényépeket Horthyné Máté Annamária és Takács Mónika készítette.


314939770-5503499253020775-5832939968150209347-n.jpg


img-20221111-211958.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez