JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Izraelből jöttünk – Csuhaj Barna Tibor

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanáraiként Lakatos Ágnessel az Erasmus program támogatásával egy hetet töltöttünk Izraelben, a „Jerusalem Academy of Music and Dance” egyetemen vendégeként.

iskola-kivulrol.jpg


plakat.jpg


Mint külföldről jött oktatók, úgy gondoltuk a legjobb bemutatkozás, ha először zenélünk az ottani növendékeknek, így lesz a hitelesebb a kinti tanításunk.


img-3292.jpg


Két kiváló professzora az egyetemnek csatlakozott hozzánk - Yaaki Lavy (dob) és Avi Adrian (zongora) -, igy a „Voice and Bass” duó kvartetté alakulhatott, s a koncert végén a növendékek is beszállhattak a muzsikálásba.


gi-tanit.jpg


A koncertet követően Ági tartott csoportos foglalkozást a belső hallás fejlesztéséről az énekes növéndékeknek, míg én a „time-ritmus-tempó” témakörben foglalkoztam az érdeklődőkkel.


tibi-tanit.jpg


Mindketten tartottunk egyéni órákat is, és – mivel itt klasszikus és non-klasszikus tanszékekre van osztva a zenei részleg, így pop-rock-folk zenét is tanulnak az utóbbiak –  a képzés jazz oldalát tudtuk jobban megvilágítani számukra.

A jeruzsálemi egyetemen töltött napok után régi ismeretségünk és barátságunk révén még két koncertet adtunk Ari Erev (zongora) és Philipe Gotlieb (dob) társaságában Haifán és Rishon LeZionban.


duo-kncert.jpg


kvartett-koncert.jpg


Felejthetetlen hetet töltöttünk ebben a csodás országban, tehetséges növendékeket oktatva, kitűnő zenészekkel játszva és egzotikus ételeket kóstolva…


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez