JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Teddy Harpo szájharmonika

2022.12.16., péntek 19:30 – Modern Café Pilisvörösvár, Fő út 106.

A 2022. évi utolsó jazzklub koncertje egy igazi különlegesség volt a Gyémánt Jazz Klubban, ezúttal Teddy Harpo, azaz Medve Balázs szájharmonikán zenélt, és énekelt is a Dr.Peller Jazzband vendégeként a szép számú közönség előtt.

A koncert előtt a december 11-i műsorában Halper László a Jazzteszt című műsorában bemutatta a Dr.Peller Jazzbandet és a Gyémánt Jazz Klubot, valamint interjút készített Medve Balázzsal, tekintettel arra, hogy szájharmonikán igen kevesen játszanak jazzt. Az interjú itt elérhető, 13.30-nál kezdődik:

https://www.klubradio.hu/archivum/jazzteszt-2022-december-11-vasarnap-2000-29607

Tekintettel a közeledő ünnepekre, a bevezető swing Hegedüs Zsuzsanna énekesnő előadásában a „Winter Wonderland” volt, amelyben a zenekar férfitagjai vokáloztak, majd a „Wave” című latin sztenderd hangzott el. Természetesen a vendég Teddy Harpo nyitotta meg a szólók sorát kromatikus szájharmonikán, majd Molnár Zoltán adott elő szárnykürtszólót. Harmadikként a „Satin Doll” következett, Medve Balázs különleges hangulatú ének témájával és szájharmonikaszólójával, amelybe egy későbbi dalnak a „Take the A Train”-nek a témáját is beleszőtte.

Ezután Clifford Brown „Sandu” című bluesát adat elő a zenekar, Dorogi Ákos nagyszerű zongoraszólójával, Kozák Zoltán basszusszólójával, és négyezéssel Izsó Tamás dobossal.

Majd egy újabb énekes szám következett, dr.Peller György vezette elő a „Days of Wine and Roses” témájának első felét, Molnár Zoltán trombitán a második felét, Medve Balázs pedig ismét sajátos stílusban az énekkel a teljes témát, majd pedig szájharmonikaszólót is játszott.

Hatodikként egy új dr.Peller szerzemény egy gyors boogie-woogie, a „George’s Boogie” következett, amelyben Teddy Harpo diatonikus szájharmonikára váltott, ami egy újabb csavart tett hozzá a dal stílusához.

A szünet előtt egy blues egyveleget játszott el a zenekar, Parker „Billie's Bounce”-a és a „Route 66” lett egybegyúrva. A „Billie's Bounce” témáját Dorogi Ákos játszotta szólóban zongorán, majd a szájharmonikával unisonoban, Medve Balázs pedig a „Route 66” szövegét énekelte rá. Igazi bluesfesztivál hangulat alakult ki a jazz klubban, a közönség egyre jobban bemelegedett.

Az első „félidő” utolsó száma ismét egy karácsonyi jazz standard, a „The Christmas Song” volt Hegedüs Zsuzsanna gyönyörű előadásában. Az utolsó sor előtt a zenekar kiállt, ekkor azonban beindult az étterem kávéfőzőjének gőzölője, olyan hangulatot keltve, mintha éppen egy szán siklana el. A zenekar kivárta a „gőzölés” végét, közel egy percet, majd befejezte a nótát, amely osztatlan sikert okozott a közönségnél emiatt a váratlan közjáték miatt.

A szünet után egy Peller szerzeménnyel, az instrumentális „Blues from Space”-szel folytatódott a koncert, majd Juan Tizol „Caravan” című kompozícióját adat elő a zenekar. Izsó Tamás fergeteges 10 perces dobszólót mutatott be a számban, a közönség vastapssal jutalmazta a produkcióját.

Egy újabb énekes standard következett, az „It Don't Mean a Thing”-et Medve Balázs énekelte el gyors tempóban. A második szettben negyedikként Jaco Pastorius repertoárjából a „The Chicken”-t adta elő a zenekar, majd egy újabb swing stndard, a „Take the A Train” hangzott el.

Ezután Herbie Hancock funky bluesa, a „Watermelon Man” következett, és végül egy fergeteges blues-zal, a „Now's the Time”-mal fejeződött be az est, amelyben Hegedüs Zsuzsanna nagyszerű énekszólót adott elő, minden szólista játszott egy-egy szólót, majd az utolsó témát az énekesnővel unisonoban játszotta el a zenekar.

A közönség vastapssal köszönte meg a koncertet.

A fényépeket Horthyné Máté Annamária készítette.


img-20221216-194740.jpg


img-20221216-194854.jpg


img-20221216-203438.jpg


img-20221216-203517.jpg


img-20221216-215600.jpg


A Gyémánt Jazz Klub 2023. évi első klubkoncertje január 13-án lesz, vendégművészként Gyárfás István „Gyafi” fog gitáron közreműködni.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez