JazzMa

Friss Hírek

Orbit: In-Visibility2023. január 17.

Hírek

A nyolcadik állomás: az Opus

Nem kell mindjárt „A nyolcadik utas: a Halál” című horror filmre asszociálni, egyszerűen azt történt, hogy a Tony Lakatos–Martin Sasse Quartet a nyolc állomásos turnéjának nyolcadik és egyben utolsó állomásán csütörtök este az Opus Jazz Clubban adott koncertet. Bár a Németországban élő Tony Lakatos viszonylag sokszor felbukkan a hazai koncertéletben, külföldi zenészekből összeállított zenekarral adott fellépései azért ritkábbak és ezért különleges csemegének számítanak. Valószínűleg mások is osztják a véleményemet, mert már elővételben elkelt az összes jegy, és a hétköznap ellenére telt ház fogadta a zenekart.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 27. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül választok hetente. Mivel egy jó ideje csak ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszonhetedik rész: PAUL DUNMALL, PAUL ROGERS, TONY ORRELL - THAT’S MY LIFE.

www.jazzma.hu Olvasói Szavazólista 2022 - Végeredmény

2022-ben az olvasók az utóbbi évekhez képest rekord mennyiségű, 5589 (ötezerötszáznyolcvankilenc!) listát/szavazatot juttatak el szerkesztőségünkbe! Azt már előre elárulom, lesz jó pár meglepetés!

Magyar Jazz ABC – 356. rész: Faludi Tamás

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
140 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Faludi Tamásnál tartunk.
11 év és 10 hónap alatt eddig 356 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések