JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt jazz klub a Dr.Peller Jazzbanddel, sztárvendég Tóth Sándor szaxofon

2023.02.10., PÉNTEK 19:30 – Modern Café - Pilisvörösvár, Fő út 106.

zenekar-ts.jpg


Az újévi teltházas jazz klub után, ha lehet még több érdeklődő jött el a februári koncertre, ahol ezúttal Tóth Sándor szaxofonos – aki többek között a Pilisvörösvári Zeneiskola szaxofontanára is – volt a vendége a házigazda Dr.Peller Jazzbandnek. Rajta kívül egy másik vendégzenész is közreműködött az esten, Spischák Dávid basszusgitáron. Immáron nem csak az összes ülőhelyet foglalta el a közönség, hanem már a pultnál lévő bárszékeket is, illetve néhányan állva hallgatták végig az előadást.


ts-hzs.jpg


A koncert Dizzy (azaz "Szédítő") Gillespie „A Night in Tunisia” című szerzeményével indult, Hegedüs Zsuzsanna ének témája után Tóth Sándor rögtön egy fergeteges szaxofonszólóval lepte meg a közönséget. A lelkesedés nem is maradt el, nagy tapssal ért véget az első szám.

Ezután kissé lágyabb vizekre evezve Antonio Carlos Jobim „Triste”-je következett, amelyet két részre osztva dr.Peller György és Molnár Zoltán vezetett elő szaxofonon és trombitán, Tóth Sándor pedig kíséretet játszott a téma alá, és szép szólót is előadott.

Harmadikként következett a „Footprints” című blues Wayne Shorter-től, a témát ismét Hegedüs Zsuzsanna énekelte, majd a fúvósszólók után Spischák Dávid basszusgitáron játszott hosszabb lélegzetű szólót.

Ezután Tóth Sándor „Simple Song” című latinos szerzeményét adta elő a zenekar, majd ugyancsak latin ritmusban dr.Peller György „Spyro” című száma következett Dorogi Ákos nagyszerű zongoraszólójával, és Izsó Tamás ugyancsak kiváló dobszólójával, amit a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott.


izso.jpg


A második szettben a latinok után most a bluesoké lett a főszerep, egy dr.Peller szerzeménnyel, a 3/4-es ütemszámú etnojazzes „Népies Blues”-zal tért vissza a zenekar, amelyben dr.Peller György szopránszaxofonon játszott.

Másodikként a svájci magashegyi legelőket idéző, közepes tempójú „Swinging Shepherd Blues”, majd egy bebop blues, a „Billie’ Bounce” hangzott el.

Ezután egy kevéssé ismert standardet, Steve Swallow „Falling Grace” című igen nehéz, ugyanakkor nagyon szép számát Hegedüs Zsuzsanna énekelte el, Tóth Sándor szaxofonszólót játszott rá, és Dorogi Ákos is kiváló zongoraszólót nyújtott a darabban.

Majd Tóth Sándor játszotta a gyors tempójú „Night Driving” című szerzeményét, szólója közben egy bizonyos részben egyedül csak a dob kíséretével. Ez már előre vetítette a következő számban a „Tenor Madness”-ben a két tenorszaxofonos párbajának hangulatát is, amelyet a közönség vastapssal fogadott.


tenor-battle.jpg


A zenekarnak és a vendégeknek végül három helyen is meg kellett hajolnia a közönség előtt. Ráadásként Horace Silver-től a „Sister Sadie” című standarddel fejeződött be az este.


vege.jpg


A Gyémánt Jazz Klub következő klubkoncertje március 10., péntek - a sztárvendégek Lakatos Ágnes (ének) és Csuhaj Barna Tibor (bőgő) lesznek.

A fényképeket Fodor Zsófia, Sárközi Krisztina és Nagy Zoltán készítette.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez