JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

JAZZ, vagy OKOSMAJONÉZ? Te mit választasz? - GYÁRFÁS TRIO JAM az iF Cafe-ban

Szöveg + fotók: hofi.

if-jazz-kavezo-logo.jpg

Ez az írás a jazz mellett, és az okosmajonéz ellen szól. Ha nem lenne világos.
Mert mitől leszünk boldogak?
Attól, hogy a majonéz kiszól a hűtőből (esetleg sms-t küld az okostelefonodra, sőt akár szól az okosotthonodnak, hogy tekerje fel(le) a hűtőben a hőfokot)? Ettől nem leszel boldog, sőt csak újabb és újabb okosságok után kajtatsz.
Vagy, ha a Gyafi trióját hallgatod az iFben? Ez esetben egyáltalán nem jut eszedbe, hogy mi hiányzik még, (úgy kell a pincéreknek egy calvadost rád  tukmálni, mert igaziból az sem hiányzik). Amikor a közönségből egy szőke lófarkas lány (Molnár Enikő) beszáll énekelni, gyönyörűen, simán elolvadsz. A két szám közben kiszól  a Gyafi: itt van Árpi (Dennert) gyere (van nála hangszer, tárogató), és a Zádor Oszi, sőt a Grócz Árpi, gyertek zenélni. A sextetté, sőt septetté bővült trio úgy zenél, mintha ezerszer elpróbálták volna. (Azért rendeld meg azt a calvadost légy szíves!).
A jazzről ilyeneket mondanak: kreativitás, profizmus, impovizáció de elsősorban ZENE és BOLDOGSÁG FORRÁS.
Amíg van zene (és matematika): van remény.
Ezzel a bulival benevezünk az év koncertje versenybe.
GYÁRFÁS TRIO:  Gyárfás István - gitár, Oláh Zoltán - bőgő, Cseh Balázs - dob, és Molnár Enikő - ének, Dennert Árpád - tárogató, Zádor Oszkár - zongora, Grócz Árpád gitár.

gyafi-es.jpg

gyafiek.jpg

https://youtu.be/oA6QvBHbyKI

PS: Az okosmajonézre Hegyi Zoltán, a szomszédom, hívta fel a figyelmemet, aki hasonlóan világvégét vizionál, amikor baromságokat akarnak rátukmálni az interneten.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez