JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Koncert a rock-blues-fusion jegyében

Két plakáttal kezdem a beszámolót Scott Henderson péntek este a Budapest Jazz Clubban tartott dupla koncertjéről.

Akiket mi (me and my lovely wife Gabriella) hívtunk meg Magyarországra – 4b. rész: John Patitucci – III. fejezet - John Patitucci a Márványteremben, mint a Dandó Péter Jazz Basszusgitár Tehetségkutató Verseny zsűrijének díszelnöke (2003. május 30.)

A Vajda Sándor Jazz Bőgő Verseny díjainak kiosztása után nem sokkal kezdődött a Dandó Péter Jazz Basszusgitár Tehetségkutató Verseny döntője. A közönség egy része távozott, hisz gyerekük itt már nem szerepelt. De jöttek helyettük új nézők, így 19 óra után ismét totál teltház volt a Márványteremben!

Adó 1%

Tegnap az alábbi levelet kaptam a Magyar Jazz Szövetség ügyvezető titkárától, Ambrus Leheltől! – A szerk.

Meghívó a Hangszert a kézbe programsorozat pomázi rendezvényére

A Hangszert a kézbe 2017 eleje óta járja az országot, eddig 47 településen, 64 alkalommal, 247 kiállítási napon, több mint 130 ezren próbálhatták ki a bemutatott 140 hangszert és hangtechnikai berendezést. Az immár hatodik éve utazó kiállítást – amit mindenhol rendhagyó énekórák egészítenek ki – az NKA Hangfoglaló Program támogatásával a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) szervezi.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 35. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be hetente egy albumot.
Harmincötödik rész: MARC DUCRET - PALM SWEAT: MARC DUCRET PLAYS THE MUSIC OF TIM BERNE.

Magyar Jazz ABC – 364. rész: Farkas Norbert

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
144 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Farkas Norbertnél tartunk.
12 év alatt eddig 364 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

20 éve történt… (2003) - Kovács Zoltán

2003 tavaszán rendeztem a Bartók Rádióban a Vajda Sándor Jazz Bőgő Tehetségkutató Versenyt.
A május 30-i döntőbe 6 versenyző jutott be: Darvas Gyula (Julius Darvas) (Bécs), Horváth „Plutó” József (Budapest), Kovács Zoltán (Győr), „Pecek” Lakatos Krisztián (Budapest), Orbán György (Budapest), Radics József (Budapest).
A zsűri amerikai díszelnöke a New York-ból iderepült John Patitucci volt. A zsűri elnöke: Egri János, alelnöke: Barcza Horváth József. A zsűri tagjai: Jávori Vilmos, Kathy Horváth Lajos, Borbély Mihály, Szabó Dániel.
A verseny fővédnöke Szabados György volt.
Keddenként a versenyzőket kérdezem a 20 évvel ezelőtti történésekről!
Ma az ötödik helyezett (Közönség-díjas!) Kovács Zoltánnal készített interjút olvashatják!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések