JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A JAZZművelésügyi Minisztérium jelenti – Vidéki jazz klubok II. rész - VVV Jazz Klub Esztergom

A cikksorozatban az országban működő vidéki jazz klubokat szeretném bemutatni, azzal a céllal, hogy a jazzszerető közönség, és a jazz zenészek előtt is ismertek legyenek. Interjúalanyom Vörös László zongoraművész, a klub egyik házigazdája, szervezője.

voros-laszlo.jpg

Mióta működik a VVV jazz klub?

A VVV Jazz klub 2017 február óta működik.

Ki működteti, ki a koncertszervező?

A klubot az esztergomi önkormányzat által fenntartott kulturális intézmény, a Szentgyörgymezői Olvasókör működteti. Igazgatója Polgár József, aki hónapról hónapra biztosítja a klub működéséhez szükséges anyagi forrásokat, és technikai feltételeket. A koncertsorozat alapgondolatát és a rendelkezésre álló anyagi és technikai lehetőségek mellett megvalósítható koncepcióját, jövőbeni irányát Vörös László dolgozta ki. A koncertek megvalósításában, szervezésében pedig egyaránt részt vesz a klub három házigazdája Vörösné Strausz Eszter, Vörös Niki és Vörös László. Innen ered a klub elnevezése is: VVV Jazz Klub.

Hol, milyen keretek között, milyen rendszerességgel működik a jazz klub?

A koncertek helyszíne az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókör (2500 Esztergom, Andrássy u. 23.) Eredetileg havi rendszerességgel üzemelt a klub, az utóbbi évben a romló gazdasági helyzet azonban ezt a rendezvényt is próbatétel elé állította.

Jelenleg kéthavonta kerül megrendezésre, minden második hónap első vasárnapján. Idén várhatóan július 2-án, szeptember 3-án, és november 5-én lesznek még klubkoncertek.

Mekkora a nézőközönség?

Általában 50-70 főből áll a hallgatóság, de előfordult már hogy 130-an is kíváncsiak voltak a koncertre.

Mekkora a klub befogadó képessége?

120 fő.

Fogad-e vendégzenészeket a klub, egyes zenészeket, vagy esetleg komplett zenekarokat is?

A koncertek koncepciója, hogy a három házigazda zenész (Strausz Eszter – fuvola, szaxofon, Vörös Niki – ének, Vörös László - zongora) három vendégművészt hív meg maga mellé, jellemzően egy szólistát, egy basszus és egy ütőhangszerest, akikkel közösen állítják össze a kétfelvonásos koncertműsort. Így hónapról hónapra megújulva, mindig más vendégművészekkel és változatos műsorral tartják fenn a közönségük érdeklődését.

Legutóbb például a Karosi Júlia-Varga Bendegúz énekes-dobos házaspár volt a vendégünk, akik hozták magukkal a bőgős Bögöthy Ádámot.

jazzszentgyorgymezo-0140-2023-05-07-21h15m-togehter-1.jpg

A klub programja és további információk elérhetők a facebook oldalán: https://www.facebook.com/vvvjazzklub

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez