JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Idei jazzfesztiválok, amelyekről én is tudok… - 3. rész: B52 JazzFeszt (Pilisborosjenő)

Ha jól emlékszem, akkor a fesztivál egyik szervezője, Madaras Zoltán 2021-ben jelentkezett nálam először. Azóta rendszeresen hírt adok a fesztiváljukról!

madaras-zoltan.jpg

1) Az idei már a hányadik B52 a sorban?

Az idén már ötödször rendezzük meg a B52 JazzFesztet Plisvörösváron.

b52.jpg

2) Mikor van az idei nap?

2023. június 3-án, szombaton. 

3) A helyszín maradt?

Igen! A rendezvény a megszokott és jól bevált helyszínen, a Budai út 52.-ben, a Mandelbrot pékség udvarán kerül megrendezésre,

4) Ezúttal hány koncert lesz?

A szokásokhoz híven három nagyszerű koncert mellett lesz gyerekprogram és sakkszimultán is. Enni-innivalót a helyi vendéglátósok, pékek, borászok és sörfőzők biztosítanak. 

5) Hány órakor kezdődik a rendezvény?

Kapunyitás 14.00 kor, a tervezett program pedig a következő:

15.30 Boka Tumm Tukoték

Szász Márk Boka "Tumm Tukoték" a közönség (gyerekek és felnőttek) bevonásával készíti el legújabb produkcióját, amit a helyszínen elő is adnak a résztvevők. Egyszeri, megismételhetetlen produkció, kicsiknek és nagyoknak.

17.30 Jámbor Ármin

Jámbor Ármin fiatal feltörekvő szaxofonos, aki kora ellenére kifinomult egyéniséggel rendelkezik, ami nem csak virtuóz játékában mutatkozik meg, de a saját maga által komponált művei is ezt bizonyítják. Ármin azok közé sorolható, akik a tradíció szerelmesei. Az elmúlt két évben megjelent első két önálló, szerzői lemeze, a „Crazier Out There” (2021) és a „Bad Odyssey” (2022). A B52 Jazzfesztiválra, Ausztriában honos, méghozzá Graz-i zenészeket hoz magával, emellé társul trombitás barátja Hofecker Dániel is.

Jámbor Ármin - tenorszaxofon, Hofecker Dániel - trombita, Benjamin Foris - zongora, Tobias Melcher - bőgő, Andreas Reisenhofer - dob.

19.00 Santa Diver

A Santa Diver formációt Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista/zeneszerző alakította meg 2006-ban. A trió harmadik tagja, Szegő Dávid dobos 2015-ben csatlakozott. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music és a szabad zene metszetében találtak meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Nemrég megjelent új lemezük, a „Morning Air” anyagát játsszák majd el.

Kézdy Luca - hegedű, Szesztay Dávid - basszusgitár, Szegő Dávid - dob.

20.30 Tóth Viktor - Skylark' Metropolitan

A www.jazzma.hu évvégi szavazóllistáin többszörösen az Év altszaxofonosa és zeneszerzője díjjal kitüntetett Tóth Viktor legújabb formációjának premierje. A zeneszerző szaxofonos külön erre a formációra írt kompozícióit a B52 JazzFeszt közönségének dedikálja. A nagyszerű zenészektől egy különleges repülésre számíthatunk a swing alapú modern jazz tájai fölött.

Tóth Viktor - altszaxofon, Cseh Péter - gitár, Fonay Tibor - bőgő, Gyárfás Attila – dob.

6) És vár még valami különlegesség a fesztivál látogatóira?

Igen! A délután folyamán Gara Anita sakk nagymester 10 asztalnál várja kihívóit. Este, a  koncertek után pedig jam session-re is sor kerül majd, amihez Jámbor Ármin és barátai adják az alapot. 

7) És erre a szenzációs programra hogyan szerezték az anyagiakat?

A jazzfesztet idén is támogatja Pilisborosjenő önkormányzata, valamint számítunk helyi vállalkozások támogatására is. És persze számítunk lelkes közönségünkre, akik immár ötödik alkalommal élvezhetik a pilisborosjenői B52 fesztivál színvonalas programjait és páratlan hangulatát. 

8) Esőmentes jó időt kívánok!

Köszönjük szépen.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez