JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub a Dr.Peller Jazzbanddel, vendégművészek: MOLNÁR PÉTER (bőgő) és JOE FRITZ (klarinét)

2023. november 10. - Pilisvörösvár, Modern Café.

A Gyémánt Jazz Klub novemberi meghívott vendégei régi harcostársak a jazz színterén, Molnár Péter bőgőn és Joe Fritz klarinéton. Mint az várható volt, nagyszerű együttműködéssel adtak közös koncertet a Dr.Peller Jazzbanddel a Gyémánt Jazz Klub egyre több törzsvendégből álló lelkes közönsége előtt.

Nyitószámként Gershwin „Our Love Is Here to Stay” című standardje hangzott el, Hegedüs Zsuzsanna énekesnő adta elő a témát, majd énekszólót, Joe Fritz klarinétszólót, Dorogi Ákos zongoraszólót, majd Molnár Péter bőgőszólót játszott a nyitószámban.

Ezután dr.Peller György egyik új szerzeménye, a „Very Good” című swinges darab következett, a témát Joe Fritz és dr.Peller György közösen adta elő, majd dr.Peller György szaxofonszólót játszott, valamint Molnár Péter bőgőszólója után Jeszenszky György is előadott egy kiváló dobszólót. A közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciót.

Egy kis stílusváltással Jobim „Corcovado” című latin standardje következett, Hegedüs Zsuzsanna rubatoban énekelte a téma elejét, amelyet dr.Peller György szaxofonon fejezett be, majd Joe Fritz stílusos klarinétszólót játszott.  Meglepetésként ebben a számban a fiatal Somogyi Bendegúz is közreműködött altszaxofonon egy szóló erejéig, aki ugyan csak 1 éve kezdett szaxofonozni tanulni, de már így is megállja a helyét, amint azt a közönség is hallhatta. Következőként a vendégzenészek kérésére a „On the Sunny Side of the Street” című standard következett, a témát dr.Peller György játszotta tenorszaxofonon. Majd egy újabb stílusváltással a „Sophisticated Lady” című ballada következett, amelyet Hegedüs Zsuzsanna énekelt el gyönyörűen, Molnár Péter bőgőkíséretével és szólójával.

Egy újabb latin standard következett, szintén Antinio Carlos Jobim-tól a „Triste” című, amely jelentése ellenére (triste-szomorú) egyáltalán nem szomorú dal. A szaxofonnal elővezetett téma után Joe Fitz klarinétszólóját, majd dr. Dorogi Ákos zongoraszólóját tapsolta meg a közönség.

A szünet előtti utolsó szám az „All of Me” volt, tempósabb swingben előadva, Hegedüs Zsuzsanna énekével és témavariációjával.

A szünet után a zenekar Thelonious Monk „In Walked Bud”-jával tért vissza, amelyben az ének téma és szólók után ismét Jeszenszky György nyújtott egy nagyszerű dobszólót a közöségnek.

Másodikként a vendégek újabb kérését, az „It’s a Wonderful Word” című témát vezette elő Joe Fritz és dr.Peller György, amelynek eredetijét Al Cohn és Zoot Sims adja elő. A téma Sonny Rollins „Doxy” című témájának akkordkörére íródott. A közönség nagy tapssal fogadta a produkciót.

Ezután a „Basin Street Blues” hangzott el, amelyben ismét közreműködött Somogyi Bendegúz is altszaxofonon, majd egy dr.Peller szerzemény következett a közönség kérésére, a „Colorado Beetle” című, amelyben a témát a szerző a szaxofon után el is énekelte, majd Joe Fritz klarinétszólót, dr.Dorogi Ákos zongoraszólót és Molnár Péter bőgőszólót játszott.

Tovább folyt a koncert egy újabb latinnal, a „No More Blues”-zal, majd a „There Will Never Be Another You” című swing következett.

Utolsóként Molnár Péter Oscar Pettiford „Blues in the Closet” című témájával vezette be bőgőn Parker „Now’s the Time”-ját, ami jó hosszúra sikerült a zenekarnak, egyrészt Joe Fritz szenzációs klarinétszólójával, ami alatt dupla tempóba váltott a ritmusszekció, illetve a zongoraszólót követően még egy bőgő-dob négyezés is belefért, a közönség nagy örömére.

A képeket Hortyné Máté Annamária, Poppréné Révay Gyöngyi és Sallai Ferencné készítette.

pgy-ts.jpg

zenekar.jpg

zenekar2.jpg

vege.jpg

majdnem-meghajlas.jpg

A Gyémánt Jazz Klub következő koncertje december 8-án pénteken lesz, Csányi István szaxofonos közreműködésével.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez