JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub a Dr.Peller Jazzbanddel, vendégművész Csányi István szaxofon, ének

2023.12.08. - Pilisvörösvár, Modern Café.

A decemberi klubest vendége a kiváló szaxofonos és énekes Csányi István volt. A közönség részéről nagy érdeklődés mellett zajlott a koncert. Kozák Zoltán nagybőgőst egyéb elfoglaltsága miatt Fodor Zsófia helyettesítette a házigazda zenekarban basszusgitáron, Hegedüs Zsuzsanna énekelt, Jeszenszky György dobon, Dr. Dorogi Ákos zongorán, Dr. Peller György pedig tenorszaxofonon játszott.

A koncert az „Amost like Being in Love” című gyors swinggel kezdődött, Hegedüs Zsuzsanna énekszólójával, és természetesen a vendégművész Csányi István virtuóz altszaxofonon-szólójával.

Majd a zenekar áttért a „mezőgazdasági” jazzműsorára, amelynek első darabja a „Swinging Sheperd Blues” volt, szólókkal és dob négyezéssel.

Majd egy meglepetés következett a közönség részéről. Fogarasy Attila irodalmár, költő és multiistrumentalista lépett a mikrofonhoz, és Dr. Peller György „I Miss You Colorado Beattle” (Hiányzol krumplibogár) című szerzeménye által ihletett „hőskölteményét” olvasta fel a közönség és a zenekar nagy derültségére. Ezután pedig Török István ajándékozott egy krumplibogarat ábrázoló képet a zenekarnak, amelyet a képzőművésznek tanuló lánya készített. Majd természetesen a zenekar elő is adta a kedves kis dalt Dr. Peller György énekével, Csányi István szaxofonszólójával, és Dr. Dorogi Ákos zongoraszólójával.

Ezután stílust váltott a zenekar, és a Mezzoforte „Garden Party” című számát játszotta Csányi István „főszereplésével”, a témát és a szólót is Ő vezette elő szaxofonon, és valódi partyhangulat kerekedett ennek eredményeként a Modern Caféban.

Majd újabb stílusváltással a „Do Nothing ’Till You Hear from Me” című standrdet énekelte el Hegedüs Zsuzsanna, latin lüktetésben, Jeszenszky György dobszólójával.

Következett a „Take Five”, Hegedüs Zsuzsanna énekelte a témát, majd énekszólót is előadott. Csányi István először szaxofonszólót játszott az 5/4-es ütemre, majd Hegedüs Zsuzsannával duettben hozták le a témát, úgy, hogy Csányi István adta elő a basszuskíséretet énekelve. A közönség meglepett csendben hallgatta, majd hatalmas tapssal jutalmazta a produkciót.

A szünet előtt Pee Wee Ellis „The Chicken” című szerzeményének Jaco Pastorius féle változatával fokozta tovább a hangulatot a zenekar.

A koncert második része a „So Nice” című latinnal kezdődött, majd Csányi István elénekelte a „Route 66”-et, majd kiváló énekszólót is előadott a témára, de Dr. Dorogi Ákos is virtuóz zongoraszólót nyújtott a számban.

Ezután a funky-é lett a főszerep a koncerten, először Herbie Hancock „Watermelon Man” című standarje következett, amelyben újabb különlegességként Dr. Peller György moldvai kavalon adott elő szólót, valamint Fodor Zsófia is egy nagyobb lélegzetű basszusgitárszólót játszott. Aztán a „Spyro” című Dr. Peller kompozíció után a legfunkysabb nótát a „Pick Up the Pieces”-t szaxofonozta el Csányi István és Dr. Peller György.

Utolsó előtti produkcióként éles váltással visszalépett a zenekar az időben, Parker „Yardbird Suite”-je következett, majd a karácsonyi hangulat jegyében utolsóként Net King Cole-tól a „The Chrtistmas Song”-ot énekelte el Hegedüs Zsuzsanna és Csányi István gyönyörű duettben.

A képeket Hortyné Máté Annamária készítette.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 A Gyémánt Jazz Klub 2024 újévi koncertje január 12-én, pénteken lesz, meghívott vendégszólista Szili Róbert gitárművész.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez