JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub évnyitó koncert, vendégművész Szili Róbert gitár

2024.01.12., péntek - Modern Café Pilisvörösvár, Fő út 106.

Majdnem teltház előtt zajlott a Gyémánt Jazz Klub 2024. évi első klubestje, ahol a Dr.Peller Jazzband teljes felállása mellett Szili Róbert gitáros, zeneszerző volt az év első vendégművésze.

Örvendetesen bővül a jazz klub közönsége, immáron nem csak a környező településekről érkeznek érdeklődők, hanem igen távoli helyekről is, sőt lassan már több a messzebbről érkezett hallgatóság, mint a környékbeli. Ezen az estén néhány meglepetést is tartogatott a zenekar és a vendégművész a közönség számára, egyrészt régen nem játszott dalokat adott elő, olyat is eljátszott, amit soha többet nem fog, valamint több saját szerzeménye is elhangzott a közreműködőknek.

A koncert 20.15-kor Clifford Brown „Sandu” című blues-ával kezdődött, a téma után rögtön Szili Róbert kiváló gitárszólójával, de persze a zenekar többi szólistája sem maradt adós a közönségnek, Molnár Zoltán trombitaszólót, dr.Peller György tenorszaxofonszólót, Dr.Dorogi Ákos pedig zongoraszólót játszott.

Másodikként Horace Silver „Song for My Father”-je hangzott el, Hegedüs Zsuzsanna énekelte el a témát, fúvós kísérettel, majd rögtön egy Szili Róbert szerzeménnyel, a „Sailing”-gel folytatódott a műsor, amelyet a Balance Wheel Group nevű együttesével vett lemezre. A lírai, megnyugtató hangvételű kompozíció valóban olyan, mintha egy vitorláshajón ülnénk, és a víz ringatná a hajót.

Majd egy dr.Peller szerzeménnyel, a „Very Good”-dal folytatódott a koncert, amelyben a gitár-, szaxofon- és zonograszóló után Kozák Zoltán basszusgitáron nyújtott egy virtuóz szólót a gyors tempójú számra, valamint Jeszenszky György is bemutatott egy nagyszerű dobszólót a közönségnek.

Egy éles váltással ismét egészen más jellegű darab következett, a „Falling Grace” című Steve Swallow szerzemény, amely igen érdekes körelosztású standard. Hegedüs Zsuzsanna énekelte a témát, Szili Róbert gitárszólóját Molnár Zoltán szárnykürtszólója követte, végül Dorogi Ákos zárta a szólók sorát.

Az első rész utolsó előtti dala a „Take Five” volt, amelyet a dr.Peller Jazzband saját arrange-ával vezetett elő, Hegedüs Zsuzsanna a téma mellett énekszólót is előadott a számban, majd őt követte Szili Róbert gitáron.

Utolsóként egy latin, a „Samba de Amore” következett, amelyet Molnár Zoltán szárnykürtön adott elő.

A szünet utáni visszatérés ismét egy meglepetés volt, ugyanis az Abba együttes „Happy New Year” című számának első versszakát énekelte el Hegedüs Zsuzsanna a zenekar kíséretével, először és utoljára, majd köszöntötte az újév alkalmából a közönséget, akik nagy tapssal jutalmazták azt.

Majd egy újabb éles váltással a „Footprints” című Wayne Shorter kompozíció hangzott el, teljesen „afrikai” stílusban, madárhangokkal, dzsungel zajokkal. A téma eléneklése után Hegedüs Zsuzsanna kiváló énekszólót produkált, majd ezt követte a többi virtuóz hangszeres szóló. A közönség kitörő tapssal fogadta az előadást.

Ezután Dorogi Ákos „Danixir” című szerzeménye következett, amelyet szintén a Balance Wheel Group-pal adnak elő Szili Róberttel közösen, valamint mivel a közönség soraiban ott volt Kátai Tamás is, a Balance Wheel együttes dobosa, így Jeszenszky György átadta részére erre a számra a helyet a dobok mögött.

Újabb dr.Peller szerzemény, a „Népies Blues” című 3/4-es moll blues következett, majd Wes Montgomery ”Road Song”-ját játszotta el a zenekar, elsőként Molnár Zoltán trombitán adta elő a témát, majd Szili Róbert gitáron.

Az évnyitó koncert Nat King Cole „Straighten Up and Fly Right” című számával ért véget.

A képeket Horthyné Máté Annamária készítette.

1-25.jpg

2-23.jpg

3-20.jpg

4-18.jpg

5-16.jpg

6-17.jpg

7-13.jpg

8-6.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez