JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.

Lemezpolc kritika:
Rafael Mário - Out of Zone

Rafael Mário: Out of Zone 2024. április 08., Hegedüs Zsuzsanna

rafael-mario-trio-out-of-zone-.jpg

Rafael Mário Trio - Out of Zone (Szerzői kiadás)


Rafael Mário (1990) triójának ez a negyedik lemeze, ami 2024. február 16-án jelent meg.

Az élet szeretetének szerzeményei.

Kedvenc főszerkesztőm a lehető legjobbkor küldte számomra a lemez hanganyagát.

„Majd, amikor letérek a 8-asról és ráfordulok a 77-es útra, majd akkor meghallgatom." - gondoltam, amikor útnak indultam.

A lehető legjobb helyen és legjobb időben kapcsolódtunk a zene és az út - no meg én.

A táj, kedves olvasó, a repce virágoktól virít, az ég annyira, de annyira kék, hogy a szív sajdul bele, a tavaszi föld erős illata száll az autóban és a lélek eggyé válik ezzel a zenével.

Azonnal.

A Balaton-felvidék szőlőtőkékben gazdag, idillikus hangulata és a dalok lírai, ám ugyanakkor jazz-es világa ért össze bennem a kegyelem pillanatával. Hogy az élet szép, élni igazán érdemes.

https://www.youtube.com/watch?v=GkB4ahMR4yQ

Hihetetlen, mennyi szépség halmozódott fel ebben a 7 szerzeményben. A hetes mágikus szám, a teljesség száma, amely az Isten cselekedetének tökéletességét hirdeti. A mesék hetedhét határa, a hét bolygó, a hét szentség, a hét pecsét. És ennek a hetességnek pont a közepén a „Secret Life” című kompozíció, egy gyönyörű, szóló zongoradarab.

A lemez végtelenül kedves, fiatalos és életigenlő.

Finom és intellektuálisan emelkedett téma interpretációk, merész és gyönyörű ívű szólók, egyedül, vagy duóban. A szintetizátor adta csodavilágnak köszönhetően álomszép hangulatváltásokkal örvendeztet meg bennünket Rafael Mário.

Bartók Vince zenei kifejezésekben különlegesen gazdag basszusmenetei, Hidász Tamás óramű pontosságú tempója és dobját változatosan megszólaltató képessége mind-mind kivételes, istenadta tehetségről adnak számot.

A dalok olyan dolgokat közvetítenek felénk, amelyeket szavakkal le sem tudunk írni.

Fúzió, groove, népzene, klasszikus komolyzenei motívumok, olyan csodálatos chill-es összeáramlásban, hogy az ember szíve csordultig lesz a létezés iránt érzett szeretettel. Vagy inkább azzal, ahogy a Teremtő szeret bennünket.

A Junior Prima-díjas Rafael Mário, és társai Bartók Vince és Hidász Tamás legújabb albuma az életet hozza le a maga teljességben.

-rafael-mario-trio.jpg

Számlista:

01. Out of Zone 4.25

02. Gipsy Feel 4.24

03. In Your Dream 6.07

04. Secret Life 3.04

05. Drift 6.26

06. Storm 5.21 (Bartók Vince)

07. Passing Moment 3.13Vissza a lemezhez