JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. december 09.
DzsesSzerda 922023. december 08.
Rambags, Sanne: Twigs2023. december 04.
Benjamin, Lakecia: Phoenix2023. november 28.
NoSax NoClar: No Dåhïss2023. november 26.
Jazz Grammy Nominees 20242023. november 19.

Lemezpolc kritika:
London Brew - London Brew

London Brew: London Brew 2023. szeptember 22., Bereczki Bálint

london-brew-london-brew.png

London Brew – London Brew (Concord/Universal Hungary)


Martin Terefe és Bruce Lampcov producerek fejéből pattant ki az ötlet, hogy milyen jó lenne megünnepelni Miles Davis korszakalkotó klasszikusának, a „Bitches Brew” megjelenésének az 50. évfordulóját. Össze is trombitáltak gyorsan egy tucat brit muzsikust az első vonalból, és elkezdték szervezni az európai turnét. Ám jött a COVID, ami mindent felülírt, de a teljes lezárás után, 2020. december 7-énmár stúdióba terelték a zenészeket.

A London Brew projektben olyanok vettek részt, mint Nubya Garcia és Shabaka Hutchings szaxisok, őket talán nem kell a jazzma olvasóinak bemutatni. Tom Skinner dobos és Theon Cross tubás a Sons of Kemet-ből jöttek, Benji B a BBC DJ-e. Nagyjából ők játsszák a főszerepet.

Az album, ahogy a cím és a koncepció is sugallja a „Bitches Brew” előtti tisztelgés, az által ihletett muzsika, de nem egy tribute-lemez.

Teljesen mai a hangzása, modern elemekkel operál, pár hip-hopos, trip-hopos, d&b-s ritmus hallható rajta, de jó groove-os témák is. A számok nem rövidek itt sem, dupla lemez. A szabad kollektív improvizációk áradása és kreativitása méltóan idézi az újító zseni, Miles Davis szellemét.

Akik szeretik Davis-t és a szupergroupokat, azoknak be fog jönni ez a lemez.


Vissza a lemezhez