JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Zenei tehetségkutató Solymáron jazz-gyôztesekkel

2019. június 22-én rendezték meg Mustra címmel Berezvai Marcell fiatalon, daganatos betegségben elhunyt solymári zenész emlékére az első helyi szervezésű tehetségkutató versenyt. Az ötletgazda Straub István „Bames” a Kud-A.R.C. Egyesület alapító vezetője és Varga Zsolt az Apáczai Csere János Művelődési Ház igazgató közösen hozták tető alá munkatársaikkal a rendkívül színvonalasra sikerült rendezvényt. A szervezésben aktívan segítő, a Folkside és Napra zenekarokból is ismert Both Miklós a zsűriben is helyet foglalt volna, de Etiópiába kellett egy hétre utaznia zenei gyűjtéssel kapcsolatos munkája miatt. A háromtagú zsűrit Márkus Tibor vezette, mellette Babiczky Tibor költő, szövegíró és Kiss Dániel zenész, hangmérnök vett részt a döntőn fellépők értékelésében. Solymári diákokból álló diákzsűri is külön véleményezte a produkciókat.

berezvai-marcell.jpg


straub-istvan-bames.jpg

Starub istván "Bames" és Varga Zsolt


zsuri.jpg

A zsűri


diakzsuri.jpg

A diákzsűri


A döntőben kilenc zenekar lépett fel, és végül taroltak a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának és tanszékének tanulóiból álló zenekarok.

A jazzma.hu olvasóinak ismerős arcok bukkanhatnak fel a képeken. Például az év fiatal jazzzenészének idén megválasztott Sebestyén Patrik trombitás.


gab-sebestyen-patrik.jpg


A győztes GAB formációban pedig Lakatos Gabriella énekes, Sárosi Áron basszusgitáros, Vadász Gellért szaxofonos és Puskás Levente gitáros szerepelt.


lakatos-gabriella.jpg


sarosi-aron-gab-perpetuum.jpg


gab-zsuri.jpg

Lakatos Gabiék és a zsűri


A második helyezett Perpetuum zenekarban fantasztikusan játszott Holb Alexandra.


holb-alexandra.jpg


A Perpetuum tagjai: Girincsi Fruzsina ­– ének, Takács Dániel – gitár, Sárosi Áron ­– basszusgitár és a már említett Holb Alexandra – dob.


perpetuum.jpg


perpetuum-02.jpg


A diákzsűri különdíját a Perpetuum kapta.


perpetuum-diakzsuri.jpg


perpetuum-03.jpg


A zenekarok 3-3 saját szerzeményt adtak elő, stílustól függetlenül nagyon magas színvonalon. Majdnem minden zenekarban bukkant fel képzett jazzmuzsikus. Egészen kiváló zenészeket ismerhetett meg a közönség és a fellépők, a remek szervezés miatt pedig igazán otthonosan érezte magát mindenki Solymáron.

Mindenképpen folytatásra méltó rendezvény született, ezt biztosan megerősítenék a fellépők és a közönség tagjai is.


Vissza a hírekhez