JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Egy gitár illata – Stummer Márton szólóestje a Jókai Klubban

A győri gitáros Stummer Márton nagysikerű koncertet adott a Csipkerózsika álmából ébredező Jókai Klubban 2021. október 8-án. – A szerk.

img-9626.jpg


Miután megvoltunk a hangbeállással, Marci megmutatta közelebbről a hangszerét, egy 85 esztendős (!) gitárt. Megcsodáltam, ilyen nem sok akad, főleg nem ennyire tökéletes állapotban. Miután kigyönyörködtem magam, felém nyújtotta a hangszert és azt mondta: - Szagold meg! Közelebb hajoltam, a húrok mögűl váratlan fűszeres illat csapott meg, mediterrán esték fuvallata, cédrusok – néhány molekulányi Madrid. És ez még csak az illata volt... Hamarosan kiderült, hogy az öreg hangszer tulajdonosának értő és érzékeny kezeiben spanyolul is szól, egymás után csendültek fel ismert és kevésbé népszerű klasszikus gitárdarabok, a veterán gitár és szemtelenül fiatal gazdája valahogyan egy nagyon működő és nagyon kortalan párost alkotnak – mindent kihoznak egymásból. A műsor dramaturgiája szépen haladt előre az időben, eljutván Django Reinhardt-ig, aki nélkül egy ilyen, a gitármuzsika múltját és jelenét bemutató koncert repertoárja nem lehetne teljes.

Vastaps, ráadás, sőt, akadt, aki a végére még táncra is perdült – csupa élet, csupa muzsika volt ez az egy óra a Jókai Klub színpadán. Köszönjük!


img-9623.jpg


img-9628.jpg


img-9631.jpg


img-9634.jpg

Vissza a hírekhez