JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 17. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül válogatok hetente. Mivel egy ideje ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Tizenhetedik rész: ROB MAZUREK QUARTET - FATHER’S WING.

A jazz harsonázás nagyjai - 11/12 - Nils Landgren

Vonjuk be Európát is. A sok kiváló amerikai harsonás mellett jó néhány brit, német, vagy akár skandináv harsonás is feliratkozott a jazz történelem könyvének fontosabb lapjaira.

Vasárnapi Jazzpresszó VigyázóMK

November 13., vasárnap 19 órakor HORVÁTH TOJÁS GÁBOR TRIO a Vigyázó Sándor Művelődési Központ Jazzpresszó színpadán!

Egy este az elektronikával és három zenésszel

Két nap híján négy évvel ezelőtt volt előzőleg vendége a Budapest Jazz Clubnak a Scott Kinsey–Borlai Gergő–Hadrien Feraud Trio. Egy abszolút nemzetközi (amerikai-magyar-francia) összeállítású zenekar, szintetizátorra és a zenészek bravúros hangszertudására alapozott fúziós zene. Egy este két koncertet adtak, mindkettőre megtelt a nézőtér, kétség nem fér hozzá, hogy Magyarországon (is) van igény az ilyen típusú zenére.

Magyar Jazz ABC – 346. rész: Esze Jenő

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
139 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és most Esze Jenőnél tartunk.
11 év és 9 hónap alatt eddig 346 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

„Song of the Day”, avagy Rodek Balázs a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Nyugatról jöttem – Kanizsa Gina

Ginára viszonylag elég későn, a 2010-es évek elején jazztanszakos korában figyeltem fel. Most viszont nyugat-európai turnén vett részt. Erről is faggatom alább.

Lemezajánló (2022.11.07-13.)

Íme, egy szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

Oláh Krisztián Quartet koncert a BJC-ben – „Most ezekben a kompozíciókban élek”

Aki eljön egy Oláh Krisztián Quartet koncertre, páratlanul sokrétű élményt kap rengeteg új zenei gondolattal. A korábbi szerzemények összetettségét tovább fokozzák, emellett mindig készülnek új kompozíciókkal, változatos repertoárral, meglepetésművekkel. A „Crescendo” albumról öt szerzeménnyel, az első lemezről az „At the Back of My Mind”-dal, egy áthangszerelt id. Oláh Kálmán művel: „Reflections on Goldberg 21”, és a készülő dupla vinyl-projekt anyagához komponált elképesztően izgalmas, friss darabbal kápráztatták el a közönséget.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések