JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 28.

Hírek

„Through My Eyes”, avagy Sárosi Áron a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

A Maciej Obara Sextet a 10. Polska Jazz Fesztiválon

A 10. Polska Jazz Fesztivál harmadik napján a zongorista hölgy Joanna Duda triója lépett fel, erre nem tudtam elmenni, mert a Magyar Zene Házában voltam a magyar fiatalok koncertjén.
A szombati záró napon ismét ott voltam - következett a Maciej Obara Sextet. A szaxofonos már járt korábban is az Opus Jazz Clubban, lehet, hogy ezért vagy a szombat este okán, mindenesetre teltház várta a fellépőket.

A free jazz kiemelkedő alakjai - 35. rész: STEVE SWELL

1960. december 21-e (több, mint hatvan évvel ezelőtt történt), New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a “Free Jazz - A Collective Improvisation” című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene több évtizedre visszatekintő történelmében.
A minden hónap második hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Harmincötödik rész: Steve Swell.

Dupla akusztikus koncert a Magyar Zene Házában

A Magyar Zene Háza egyik programsorozata a „Város a Házban” nevet viseli és most éppen Veszprém az a bizonyos Város. Sok más zenész mellett két fiatal jazzmuzsikus is a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult korábban, Ők és együtteseik adtak ízelítőt zenéjükből péntek este MZH Előadótermében. Ez az akusztikailag és méretileg megfelelő terem alkalmas erősítés nélkül is hangverseny megtartására, most is csak egy hangszer megszólaltatásához volt szükség az elektronika segítségére.

A Piotr Wojtasik Quintet a 10. Polska Jazz Fesztiválon

A Mátyás utcai Opus Jazz Club már 10. alkalommal rendezi meg a Polska Jazz Fesztivált. Külön tanulmány tárgya lehetne a korábbi alkalmakkor itt jártak zenéjének és karrierjének tárgyalása. Most elégedjenek meg azzal, hogy inkább a feltörekvő zenészek, zenekarok voltak többségben, és ahogy már lenni szokott egyesek jobban, mások kevésbé lettek sikeresek a későbbiekben. A jubileumi, 10. alkalom viszont a már befutott együttesek seregszemléje négy napra elosztva.

Több mint 800 ezer látogatót köszönthetett a Zene Háza az év eleji megnyitása óta - 2023-ban is a zenei sokszínűség és az élményalapú ismeretterjesztés lesz a Ház elsődleges célja

Mára több mint 800 ezren jártak a Zene Háza épületében, amely alig 10 hónap alatt több rangos nemzetközi díjat is bezsebelt. Az elmúlt időszakban több mint 500 megrendezett programjával, folyamatosan teltházas állandó kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásaival a Ház Budapest meghatározó helyszínévé vált. A látogatók a következő hónapokban sem maradnak újdonságok nélkül. A felfedezést segítik a mai naptól kapható bérletek is.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések