JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2018. március 19.
Sheppard, Andy: Romaria2018. március 17.
JazzUp – Richter Ambrus2018. március 15.
Porter, Ryan: The Optimist2018. március 13.
Cintia varázsa2018. március 12.
CRIMSON KIRÁLY UDVARÁBAN2018. március 10.
JazzUp – Orbay Lilla2018. március 10.

Hírek

Esélyek & egyenlőségek – Juhász Gábor és Gyémánt Bálint koncertje a Nyitott Műhelyben

Csütörtökön tobzódtam a gitár hangjában. Délután Gyárfás „Gyafi” István lemezbemutatóját hallgattam meg (Gyárfás–Premecz Organ Trio: Organ Grinder’s Suite / Gyárfás István – gitár, Premecz Mátyás – Hammond B3 orgona, Jeszenszky György – dob), ahol néhány szám után már tudtam, hogy meg kell hallgatni a lemezt, és a koncertjükre is kell jönnöm egy másik alkalommal az iF-be, mert iszonyú jól hangzott együtt a Hammond és a gitár.
Majd onnét rohantam át Juhász Gábor és Gyémánt Bálint koncertjére a Nyitott Műhelybe, ahova elcsaltam Sztraka Ferencet, hogy ez a cikk kétféle nézőpontból (hallgatópontból) is létrejöjjön. Tehát lejjebb görgetve Feri derűs élménybeszámolója is olvasható. Még lejjebb pedig a fotóit is érdemes megnézni.

Mi lett velük? – Bódis Réka (Reka Parker) (San Diego, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok)

Bódis Réka (1978) előbb elhagyta Magyarországot, mint hogy én hallottam volna arról, hogy ő egyáltalán létezik. Aztán a sors közbe szólt és 1998 januárjában a Márványteremben összeismerkedtünk a Füsti Balogh Jazz Zongora Tehetségkutató Verseny elődöntőjében. És most 20 év múltán végre megtaláltam az interneten keresztül…

Gondolataim a jazz-ről - 2018 február

Egy háziorvos naplója - havonta jelentkező írás: évfordulókkal, születésnapokkal, aktuális koncertekkel, lemezekkel foglalkozó összeállítás. Ez már a harmadik évad! Nem szakmai elemzések, vagy részletes életrajzok - csak egy jazzrajongó néhány gondolata.

A Márványteremben folytatják

Egy cuki (kis)lány ül a zongoránál. Andrea Motis dezsavűm van. A trió nyom egy rövid intrót, ezzel teszik le elénk névjegyüket az Opus Jazz Clubban február 28-án. A lenti rész megtelt, fenn a "kar"-ban is voltunk vagy tizenöten.

A 7 éves JazzMa.hu a magyar jazzmuzsikusok szemével

A múlt hét közepén körlevelet intéztem a magyar jazzmuzsikusokhoz! Abban ez állt: „Kedves XY! 2011. március 1-én indult a JazzMa.hu, tehát a jövő héten 7 éves lesz. Ebből az alkalomból kíváncsi lennék a véleményére! Írja le pár mondatban, mit jelent Önnek, hogy van egy olyan jazzfelület, ami szinte teljes egészében a magyar jazzmuzsikusokról szól! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Maloschik Róbert főszerkesztő www.jazzma.hu”.
Eddig 114-en válaszoltak!
Aki csak ritkán olvassa az e-mailjeit, bátran elküldheti utólag is válaszát. Pótlólag felteszem! Ja, és senkinek sem adtam parancsot, hogy csak jót írhat a JazzMa.hu-ról!
Alább ABC sorrendben az eddig beérkezett válaszok! A név után zárójelben a születési dátum, és hogy jelenleg hol él!

A 7 éves JazzMa.hu a magyar jazzklubok, a jazzkoncert- és fesztiválszervezők, valamint a lemeztársasági emberek szemével

A múlt hét végén körlevelet intéztem a jazzklubok munkatársainak, koncert- és fesztiválszervezőknek, valamint a jazzlemezeket is kiadó lemeztársasági embereknek, illetve a lemezforgalmazókhoz!
Abban ez állt: „Kedves XY! 2011. március 1-én indult a JazzMa.hu, tehát a jövő héten 7 éves lesz. Ebből az alkalomból kíváncsi lennék a véleményére! Írja le pár mondatban, mit jelent Önnek, hogy van egy olyan jazzfelület, ami szinte teljes egészében a magyar jazzmuzsikusokról szól! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Maloschik Róbert főszerkesztő www.jazzma.hu”
Eddig 28-an válaszoltak!
Aki csak ritkán olvassa az e-mailjeit, bátran elküldheti utólag is válaszát. Pótlólag felteszem! Ja, és senkinek sem adtam parancsot, hogy csak jót írhat a JazzMa.hu-ról!
Alább ABC sorrendben az eddig beérkezett válaszok!

"Akkor kezdtem új életet!" - Exkluzív interjú Csík Gusztávval - 4/3. rész

2018. február 6-án töltötte be a 75. életévét a világjáró zongorista. A születésnapi riport harmadik része következik. (Előtte még: a gimnáziumi évek alatt meg kell említeni Szalkai László nevét /és zenekarát/ - ez most megtörtént.) A hetvenes éveknél tartottunk.

Exkluzív interjú az idei Pernye András-díjas 86 éves ceglédi Dr. Hajdu Endrével

Bandi bácsiról már a 60-as évek végén hallottam, hisz apám, Dr. Maloschik Róbert nagy (Dr.) Garai Attila rajongó volt, és egyszer miatta leutazott Ceglédre, a Róna Jazz-re. Aztán évtizedekig nem hallottam róla… Majd az 1990-es évek végén Kármán Sándor bemutatott neki az egyik Dobos- és Ütős Gálán. Legutóbb évekkel ezelőtt találkoztam vele a BMC könyvtárában, ahol Kármán Sanyi bemutatta a Dobmúzeumról szóló könyvét. Most vasárnap délelőtt 11 órakor a BJC előterében pedig Dr. Lénárd Béla (Cegléd) mondta, hogy ő Dr. Hajdu Endrét fogja támogatni a laudációjával. The rest is history!

Vidéki Jazzarcok – Horgos Zsolt (Zsámbék)

Zsoltot 2000-ben ismertem meg, mikor feleségemmel, Szász Gabriellával elindítottuk a Zsámbék Jazz Open-t. Aztán 2011-ig (a záró akkordig) szinte valamennyi koncertünkön megjelent kedves feleségével, Kingával.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések