JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

A jenkik a BJC-be mentek játszani

John Scofield, a napjainkra élő legendává vált jazz-gitáros immár harmadszor adott dupla teltházas koncertet a Budapest Jazz Club színpadán a közönség tomboló tetszés nyilvánításától kísérve.

Hol volt, HOLE volt - Dorogon jazz volt! (2023.03.14.)

Majdnem teltház előtt zajlott a Jazz Hole jazzklub nyitó koncertje a „lyuknak" egyáltalán nem nevezhető rendezvényteremben. A házigazda Schreck 3 zenekar (Schreck Ferenc - harsona, Hárs Viktor - bőgő, Serei Dániel - dob) vendége Urbán Orsolya jazzénekesnő volt.

Victor Bailey emlékest Pluto-val

Az utóbbi években egymás után jönnek a megemlékezések a 100 évvel ezelőtt született és a jazz zene alakításában kitörölhetetlen érdemeket szerzett zenészekről.
Néhány név a teljesség igénye nélkül: Charlie Parker, Charles Mingus, Dave Brubeck, Ella Fitzgerald, Barney Kessel, Sarah Vaughan.
Victor Bailey basszusgitáros egy későbbi generáció szülötte. Ő március 27-én lenne 64 éves, de már – sajnos – 2016-ban 56 éves korában elhunyt.

Az Urbán Orsi Group a 94. tatabányai DzsesSzerdán

Sokan és egyre többen vannak a kis magyar jazzpiacon olyanok, akikről azt mondják, hogy jazzénekesnők, vagy akik magukat annak tartják, vagy hiszik, de attól tartok, hogy az „igazi” jazzénekesnők száma jóval kevesebb. Utóbbiak közé tartozik Urbán Orsi, a „bársonyos alt” (idézet Ludányi Tamástól), aki nem először lépett fel Tatabányán – ezúttal az ő nevét viselő együttessel.

A free jazz kiemelkedő alakjai - 51. rész: DAVE REMPIS

1960. december 21-e, New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a FREE JAZZ - A COLLECTIVE IMPROVISATION című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene évtizedekre visszatekintő történelmében.
A minden hónap második hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Ötvenegyedik rész: Dave Rempis.

Gondolataim - 2024 (IX. évfolyam - 3. rész)

A kilencedik évfolyammal folytatódik a Gondolataim-sorozat.
Évfordulók, születésnapok, megemlékezések, köszöntések, személyes élmények, lemezajánlatok - újabb és régebbi zenei történések - egy jazzrajongó gondolatai.
Kilencedik évfolyam - harmadik rész.

Újabb bejegyzések