JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Solymári Jazz Weekend 2015

Apáczai Csere János Mûvelôdési Ház és Könyvtár (Solymár, Templom tér 25.)

2015. június 13., 18.00-tól

MÓZES TAMARA QUARTET

Mózes Tamara: ének, zongora, Sütő Márton: gitár, ének, Kovács Zoltán: bőgő, Benkó Ákos: dob, ének

A Magyarországon egyedülálló, a zongorista-énekesnő által vezetett és kreatív fiatal jazz zenészekből álló kvartett 2013-ban alakult. A műsor saját dalokból és a Diana Krall által is népszerűsített jazz-örökzöldek új, egyedi hangszerelésű változataiból áll. A zenekar már több fontos meghívást is kapott, több ek között fellépett a Magyar Rádió Márványtermében, a Jazzy Live koncertsorozatban és a Magyar Dal Napjának Jazzszinpadán is. A kvartett tagjai itthon és külföldön is elismert zenészek, fesztiválok rendszeres résztvevői, versenyek díjazottjai. Műsorukban végig nagy hangsúlyt kap mind a vokális, mind pedig a hangszeres improvizáció, és humorral, játékossággal, végig egymásra hangolódva kalauzolják a közönséget különböző zenei világokba.


MÁRKUS TIBOR ÉS AZ EQUINOX QUARTET

Lemezbemutató koncert!

Equinox Quartet (Márkus Tibor – zongora, Csuhaj-Barna Tibor – bőgő, Zana Zoltán – szaxofon, Jeszenszky György – dob, közreműködik Kovács Linda - ének, Borbély Mihály – szaxofon)

„Márkus Tibor kompozíciói nemcsak szakmai és művészi szempontból figyelemre méltóak, hanem egyben mély mondanivalót is tartalmaznak.” (Binder Károly)

„Ezzel a CD-vel ismét szeretném hangsúlyozni művészi ars poeticámat, melynek lényege, hogy minden zenei műfaj nagyon jól megfér egymás mellett.

Vagyis, ahogy mondani szoktam: A ZENE EGY ÉS MEGBONTHATATLAN!” (Márkus Tibor)

Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző új, „Mysterious Tales” című dupla CD-je tükrözi a szerző zenei korlátokat és műfaji határokat nem tűrő művészi hitvallását. Rendkívül változatos hangszerelésű és stílusú kompozíciói – melyek közt találhatók szóló zongoradarabok, jazz kvartettre, kvintettre, oktettre, kórusra és nagyzenekarra írott, vokális és instrumentális kompozíciók, valamint computerre és elektronikus hangszerekre írt kortárs és rock zenei darabok, sőt még a DJ. scratsh és rap elemeket alkalmazó szerzemény is – hirdetik a zene megbonthatatlan egységét több, mint 40 előadóművész közreműködésével.

http://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/markus-tibor/mysterious-tales/kritika/markus-tibor-mysterious-tales/

AZ ÚJ LEMEZ A HELYSZÍNEN MEGVÁSÁROLHATÓ!


URBÁN ORSI GROUP

Urbán Orsi - ének, Horányi Sándor - gitár, Lattmann Béla - basszusgitár, Szendi Gábor - ütőhangszerek

A koncerten Urbán Orsi, Kollmann Gábor és Horányi Sándor kompozíciói, illetve hangszerelései hallhatók. A dalok magyar nyelvűek, Urbán Orsi és Mérai Kata (színésznő) tollából.

A kompozíciók az énekesnő egyedi, karakteres hangjára íródtak, a produkció egyben energikus, intim és igényes. A zenei anyag nagyrészben akusztikus groove-okra épül, melyben jelentős szerepet kap a basszusgitár és az ütőhangszerek, dinamikus szólókkal kiegészülve. Egyaránt alkalmas koncertszerű megszólalásra vagy adott esetben rendezvény háttérzenéjét biztosítani.

Kiváló zenésztársai szintén professzionális muzsikusok, külön-külön is más neves produkciók résztvevői.

Vissza a hírekhez