JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

LA is calling! – Exkluzív interjú Szabó Dániellel

Az évek óta Los Angeles-ben élő magyar jazz zongorista-zeneszerzőt e-mailben kerestem, mi van vele. Oszt ebből a kapcsolatfelvételből egy mini interjú kerekedett ki…

1) Dani mi van magával, lesz mostanában fellépése?

Ma délben fél egykor a USC-n fogom kísérni a doktori koncertjét játszó Teodross Avery-t. Teodross fantasztikusan játszik, többek között Danilo Perez-zel is turnézott, ő most doktorál, én –mint tudja- decemberben végeztem.

Coltrane művészetének különböző korszakait mutatjuk be a kvartettel, az egyes stiluskorszakoknak megfelelő improvizációs nyelvvel, plusz lesz egy előadás is róla. A helyszín a USC auditoriuma. De itt az eseményt hirdető plakát!


teo.jpg


2) És mikor lesz már végre saját kinti zenekara?

A saját kvintettem debütáló koncertje április 21-én lesz LA országos presztizsű klubjában, a Blue Whale-ben. Azért is érdekes ez, mert új zenéket írok erre az alkalomra.


3) Kik a kvintett tagjai?

A tagok - mindenki a helyi underground jazz aktív és oszlopos alakja. Ahmet török származású, rajtam kívül a többiek amerikaiak:

Szabó Dániel - zongora, zeneszerző, Daniel Rosenboom – trombita, Gavin Templeton – altszaxofon, Sezin Ahmet Türkmenoglu – bőgő, Dan Schnelle – dob.


4) Három a magyar igazság… plusz egy a ráadás! Ezért végül arra is kiváncsi lennék, mikor jön ismét haza, és reménykedhetünk-e koncertekben?

Teljesen zaklatott április elé nézek, hisz a bemutatkozó koncerttel párhuzamosan egy más jellegű felállásra is komponálok mostanában. Azokat a darabokat úgy néz ki, hogy júniusban majd Magyarországon is elő fogunk adni pár helyszínen, magyar kollégákkal. Ennek a részleteiről majd mindenképp írok még, amikor már többet tudok.

Vissza a hírekhez