JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Ruby Tuesday2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Főszerkesztői jegyzet (2017 tavasz)

Április 18-án levelet és sorozat ötletet kaptam a 40 évi debreceni polgári élet után 1 éve Nagymarosra költözött jazz szakírótól, Turi Gábortól. (No ugye, hogy nem hiába lobbyztam ki neki 4 éve a Budapest Jazz Clubban a Pernye András-díjat…)

Ő azt javasolta, hogy vezessem fel a ma induló (és innentől kezdve hetente szombatonként jelentkező) sorozatot, mintha az én fejemből pattant volna ki a jazz-szikra, de mivel a JazzMa.hu az egyetlen IGAZMONDÓ (szókimondó!) jazzfelület Magyarországon, így bevallom, az ő ötlete volt! Aki nem hiszi, annak alább idézek leveléből:

„A húsvéti nyuszi neked is hoz ajándékot javaslat formájában.

Indíts sorozatot A jazz helyszínei címmel! Kérd fel az olvasókat, hogy küldjenek képeket azokról a klubokról, koncerttermekről, ahol jártak, és amelyek a jazzhez kötődnek. Lehetnek lakóházak, sírok, székhelyek stb. is. Fűzhetnek hozzá némi leírást információként.

Ez mai visegrádi kirándulásunkról jutott eszembe, ahol egy ház falán véletlenül felfedeztem a táblát, hogy Zoller Attila lakóháza volt, mindjárt a templom mellett. (Ma a Don Vito Pizzéria.)

Az ötletet nyugodtan tedd a magadévá, mintha főszerkesztői agyadból pattant volna ki. Ha nem jönnek válaszok, szép csendben ejtsd a témát. Megjegyzem, visszamenőleg is készíthetsz ilyeneket a muzsikusok beszámolóiból és képeiből. És hát nekem is sok van, főleg amerikaiak. Sorozatban tudnám küldeni, de nem akarok nyomulni, legyen ez nyitott lehetőség másoknak.  Ha beindul, majd én is küldök.

Túl azon, hogy a sorozat információkkal szolgál, adhat egy személyes dimenziót, és erősítheti a lap és az olvasók kapcsolatát. A címe mindig lehetne ugyanaz, kettőspont után az adott helyszínnel, pl. A jazz helyszínei: Blue Note. Vagy: Zoller Attila lakóháza. Vagy: John Coltrane sírja.

Idővel ebből akár egy e-book is összeállhat, ez lenne a jazzma.hu első könyve, világszenzáció a maga nemében, ami a lapról volna letölthető.”

Oszt aki ismer engem, az tudja, nem szoktam szarozni! Így a főszerkesztői jegyzet alatt már olvashatják is sorozatunk első darabját a fenti levél írójától!

Vissza a hírekhez