JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Az év zenészei (I. rész) Solymáron

Tegnap este az Év zenészei címmel meghirdetett koncerttel kezdődött a Márkus Tibor és az Equinox már több, mint 10 éves múltra visszatekintő jazzklubjának 2018-as évada.

A solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár által létrehozott -Márkus Tibor művészeti vezetésével működő- Little Jazz Pub minden hónapban rendkívül színvonalas programot kínál a zeneszeretőknek.

Az Equinox Quartet tagjai mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének tanárai és a magyar jazzélet elismert szereplői. Lemezeiken szinte a teljes magyar jazzélet tagjai felbukkannak vendégzenészekként.

A most meghirdetett sorozat honlapunk, a jazzma.hu 2017-es szakmai szavazatai alapján összeállt zenészi listájáról válogat meghívottakat.


apaczaicomljpsolymar.jpg


Hajdu Klára 10 évvel ezelőtt, mint diploma előtt álló jazzének szakos növendék, már bemutatkozott a solymári (és nem solymári) közönség előtt. Akkor már 3 éve a fantasztikus Balázs Elemér Group tagjaként is szerepelt például a méltán Aranylemez státuszt elért „Magyar népdalok” című BEG albumon. Most saját szerzeményeit, Equinox kompozíciókat és standard-eket is hallhattunk tőle, kiemelten a nagy kedvenc Chet Baker számát.
Elek István az egyik legfoglalkoztatottabb fúvós, rengeteget lehet látni különböző formációkban a kamarazenétől a nagyzenekari fellépésekig. Tanárként és a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetőjeként is bizonyított, háromszoros eMeRTone-díjas. Megbízható világszínvonal és szerénység jellemzi.

Nagyon jól illett a két muzsikus a jazzklub családias közegébe, a teltházas nagyon magas színvonalú koncert a szokásos tökéletes hangminőséggel szólalt meg, és a vendéglátás is remek, nem beszélve a közönségről.


-dsc0013.jpg


-dsc0015.jpg


-dsc0017.jpg


-dsc0029.jpg


-dsc0033.jpg


-dsc0040.jpg


-dsc0060.jpg


-dsc0069.jpg


-dsc0071.jpg


-dsc0081.jpg


-dsc0095.jpg


Mindenkinek tudom ajánlani, hogy látogasson el legalább egyszer a solymári Little Jazz Pub-ba, nem fogja megbánni és "kék busz" is viszi a Hűvösvölgyből egészen a bejáratig:). A jazzma.hu időben tájékoztatni fogja olvasóit a következő, februári programról.


Vissza a hírekhez