JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Jazzpalánták Solymáron

Folytatódott Solymáron az Apáczai Csere János Művelődési Házban a sikeres és mindig nagyon színvonalas, havi rendszerességgel jelentkező Little Jazz Pub koncertsorozata.

Márkus Tibor (zongora, próza) és az Equinox Trió (Csuhaj Barna Tibor – basszusgitár, Jeszenszky György – dob) két nagyon fiatal, de annál komolyabb testvérpárt, Nagy Anna Sárát és Nagy Sebestyént látta vendégül. Mindketten komolyzenét tanulnak, de mellette népzenével, világzenével és jazz-zel is foglalkoznak. Mindketten a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói, Anna elmélet-ének szakos, Sebestyén ütő tanszakos. De remekül zongorázik is, ezt bizonyította a nyitószám, Purcell „Dido és Aeneas” című operája egy tételének feldolgozásával. Anna itt bemutathatta klasszikus énektudását is. Az Antonio Carlos Jobim dalok előadásakor Sebestyén ütőhangszeresként is szerepelt. Ha jól számolok, Anna tizenhét éves, Sebestyén pedig 15, tehát valóban nagyon fiatalok.

Az este folyamán a hagyományokhoz híven jól ismert standard-ek és egy Equinox szerzemény (Márkus Tibor: My dream)  is elhangzott.

Sebestyén egy saját kompozíciójával is bemutatkozott, és duóban előadták kortársuk, a rendkívül sokoldalú tehetség, Várallyay Petra „Fall like Rain” című szerzeményét is. Hallhattunk egy blues alapú, két zongorás duó improvizációt Márkus Tibor és Sebestyén jóvoltából, valamint egy Equinox Trió előadást, egyetemi színvonalon. Csuhaj Barna Tibor bizonyította, hogy nem csak bőgőn, de basszusgitáron is doktori fokozatban játszik:).

Egy Ella Fitzgerald repertoár darab örökzölddel, a „Lullaby of Birdland”-del (George Shearing) zárult a teltházas este a törzsközönség mellett az óbudai Kerék Általános Iskola és Gimnázium Nagy Sebestyén rajongói csapatával kiegészülve.


-dsc0015.jpg


-dsc0035.jpg


-dsc0045.jpg


-dsc0052.jpg


-dsc0058.jpg


-dsc0066.jpg


-dsc0083.jpg


Vissza a hírekhez