JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Sárkányszelidítő Jazz Napok - 2018. augusztus 3-4-5. / Esztergom

Augusztus 3-4-5-én (péntek, szombat, vasárnap) első alkalommal kerül megrendezésre a Sárkányszelidítő Jazz Napok Esztergomban. A három nap alatt összesen 10 koncert lesz. Péntek este 2, szombaton és vasárnap 3-3 esti koncertre várják a látogatókat, valamint szombat és vasárnap de. 10 órától gyerekműsort játszó zenekarok fognak 1-1 órás koncertet adni. A délutáni koncertek fél hatkor kezdődnek és este 10-ig tartanak.

Mivel szabadtéren és a nagyteremben felváltva lesznek a koncertek, a közönség egy percig sem fog unatkozni. A műsor mind stilisztikailag mind a zenekarok hangszerösszeállítása tekintetében nagyon változatos, mindenki találhat kedvére valót. A klasszikus jazz képviselői közül ott lesz a Lakatos Ágnes Standard Zone, Cseke Gáborral, Jeszenszky Györgyel és Csuhaj-Barna Tiborral, a Mollfium Trió a kiváló gitáros Gyárfás Istvánnal, vagy a Hajdu Klára Quartet a kitűnő fiatal zongoristával Oláh Krisztiánnal. A modernebb hangzás kedvelői meghallgathatják Várallyay Petra trióját-t, ami egy különleges hangszerösszeállítású hegedű-basszusgitár-dob trió és a progresszív, fúziós jazz világba kalauzolja a hallgatóságot, vagy a virtuóz és energikus zenét játszó The Transform Quintet-et többek között Horvát „Tojás” Gáborral és Gyémánt Bálinttal. A smooth jazz a Spring Island zenekarral képviselteti magát olyan kiváló zenészekkel, mint Stencli Tamás, György Ákos. De ott lesz a kubai származású Ellsa Valle is, aki a pezsgő latin jazz-t hozza magával többek között olyan neves művészekkel az oldalán, mint Winand Gábor és Oláh Tzumó Árpád. A jazz-funk vonalat a Kéknyúl zenekar képviseli a Hammond orgonák nagymestere, Premecz Mátyás vezetésével és olyan zenésztársakkal, mint Andrew Hefler, Csókás Zsolt, Jász Andris, Kováts Gergő stb.

Az egészen kicsik sem maradnak szórakozás nélkül, szombaton és vasárnap de. 10 órától ugyancsak nívós jazz zenészekből álló zenekarok várják őket: Szombaton a Kokopelli Jazz Matiné szeptet formációját, vasárnap pedig a Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekart hallgathatják meg a fiatal érdeklődők. Mindkét koncert interaktív foglalkozás is egyben,  ismerkedés a jazz műfajával, gyermekközpontú jazz szerzeményekkel, hangszerbemutatókkal  és hangszersimogatóval a végén. A gyerekkoncertek után kézművesfoglalkozások várják a gyerekeket.

Koncert kezdésig kézműves vásárban nézelődhetnek a látogatók; és hogy koncertek közben senki ne maradjon szomjas, arról a Szivek pincészet fog gondoskodni.

sarkany-tabl.jpg


A fesztivál helyszíne, információ, jegyértékesítés:

2500 Esztergom, Andrássy u. 23.

Szentgyörgymezői Olvasókör

http://olvasokor.uw.hu

http://facebook.com/sarkanyszelidito.jazz

E-mail: sz.olvasokor@gmail.com

Tel.: +36-33/ 413 464, +36-30/ 355-4243

Sajtó: +36203716000

Szervezés: +36303549549

Támogatók: Esztergom város önkormányzata, Szivek pincészet, Vincze nyomda

Vissza a hírekhez