JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – József2024. március 19.
Kis hírek – friss hírek2024. március 19.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Kézdy Luca a Puskin Kávézóban

A Iuventus Művészeti Alapítvány fiatal képzőművészek és zenészek támogatására jött létre 2018-ban. Az első ösztöndíjasok kiállításának ünnepélyes megnyitója 2019. február 13-án volt a Puskin Kávézóban.

plakat.jpg

Takó Hajnalka Auróra és Tóth Marica - két frissen végzett festőművész - képei kerültek a falakra. Az alapítvány létrehozója Kovács Zoltán (közgazdász); a kuratórium elnöke Véssey Gábor (Munkácsy Mihály-díjas festőművész); a tagok: Kovács Tamás Vilmos (festőművész) és Heller Tamás Farkas (a Magyar Televízió Képzőművészeti Szerkesztőségének volt munkatársa). A kuratórium dönt a 18 és 35 év közötti képzőművészek és jazz zenészek (!) támogatásáról. 

A február 13-i megnyitón Kézdy Luca hegedűművész akusztikus játékát élvezhettük. A magas "alapzaj" fokozatosan csökkent, a kávézóban "véletlenül" jelen levő emberek is érdeklődve hallgatták Luca nagyszerű, bevezető improvizációját. Az üdvözlő és elemző szavak után - zárásképpen - ismét Kézdy Luca szóló-rögtönzése következett - elismerő tekintetek kíséretében.

kl.jpg

kl2.jpg

kl3.jpg

kl4.jpg
balról jobbra: Kovács Lőrinc (titkár), Kovács Zoltán (az alapító), Véssey Gábor ( a kuratórium elnöke), Heller Tamás (tagja), Dr. Nagy Sándor (JazzMa), Takó Hajnalka és Tóth Marica (támogatott festőművészek), Kovács Tamás Vilmos (ak. tagja) és Kézdy Luca.

Honlapunk igyekszik tudósítani minden jazzel kapcsolatos eseményről - például egy kiállítás megnyitójáról. És a Iuventus Művészeti Alapítvány jazz zenészek támogatását is tervezi...

Vissza a hírekhez