JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. október 21.
Ferenc Németh is calling2019. október 19.
JAZZTESZT A BULINEGYEDBEN2019. október 17.
Coltrane, John: Blue World2019. október 16.
GELEM GELEM2019. október 15.
Jazzeste a Fonóban2019. október 14.
Harcsa Veronika is calling2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
SZEZONNYITÓ HAZAI PÁLYÁN2019. október 08.
Temesi Berci: III2019. október 08.
REMÉNY2019. október 04.
Az év fiatal jazz-zenésze V.2019. szeptember 14.

Hírek

Beszámoló a Bágyi Balázs New Quartet és Li Xiaochuan külföldi koncertjeiről

Li Xiaochuan sanghaji trombitással közös „China Jazz Suite” című albumunk promóciós turnéjának hazai állomásai mellett, három külhoni koncertre is sor került. A budapesti, győri és debreceni koncertekről már olvashatók beszámolók itt a JazzMa.hu-n, én az erdélyi és a felvidéki Somorján lezajlott fellépésekről adok hírt.

turneinditas-bjc.jpg

Turnéindítás


Április 25-én Marosvásárhelyen játszottunk a Jazz&Blues Club-ban, amely a régió jazzéletének központja, tulajdonosa Demeter József (Döme) az igényes műfajok elkötelezett híve. A klub amúgy tizenegy éve már nemzetközi jazz versenynek és jazz fesztiválnak is otthont ad, ami április elején zajlott. Fellépésünk napja egybe esett az ortodox húsvét kezdetével, ennek ellenére szép számú, persze első sorban magyar közönség gyűlt össze a helyen, ahol találkoztunk Kassay Péter koncertszervező barátunkkal is. Én több mint 10 éve fordulok itt elő különböző formációkkal, mindig nagyszerű fogadtatásban van részünk, olyan, mintha hazajárnánk. Új albumunk anyagát nyitottan és kitörő lelkesedéssel fogadta a publikum, a helyi zenészek közül többen is tiszteletüket tették.


marosvasarhely-kassayval.jpg

A BBNQ Kassayval


koncert-elott.jpg


jazzblues.jpg


li.jpg


Másnap 26-án Kézdivásárhelyen a Jazz Bistro-ban adtunk koncertet Hegedűs Ferenc tulajdonos meghívására. A hely igazi paradicsom a zenészek számára, ilyen vendéglátásban és ellátásban ritkán van részünk, mind a hotel, mind az étterem igazi feltöltődés. Szabad téren játszottunk a főtér közepén álló házkomplexum udvarán igazi kora nyár esti hangulatban. Innen másnap már hazafelé vettük az irányt, a héten még két koncert várt ránk.


kezdi-plakat.jpg


kezdi.jpg


29-i székesfehérvári koncertünk után a turnét Somorján a Mozi Clubban zártuk 30-án, ahol a Nemzetközi Jazz Nap alkalmával játszottunk. Már nem először jártunk itt a kis klubban, ahol a helyi közösséget Végh Ákos tulajdonos és családja tartja össze. Mindig nagyszerű és családias a légkör, ezt most egy totál teltház is segítette. Környező településekről jött a közönség, de még Bécsből jazztanszakos kínai diákok is jöttek hallgatni a produkciót. Egy énekes hölggyel és egy szaxofonos fiúval a koncert ráadás részében jam-eltünk is a jazz napja tiszteletére.


img-3653.jpg


img-3654.jpg


img-3655.jpg


Nagyon jó élményekkel, frenetikus hangulatban zártuk a turnét, folytatás Li Xiaochuan-nal októberben Kínában.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez