JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Márk2024. április 25.
Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú az idei egyik Jazz Mecénás díjassal – Hoffmann György alias hofi (iF Kávézó)

Hofit tízegynéhány éve –amióta megnyitotta az iF Cafe-t- ismerem. Örülök neki, hogy elismerték jazz iránt érzett mérhetetlen szenvedélyét!

hofi.jpg


1) Először is engedd meg, hogy gratuláljak!
Köszönöm, és köszönöm annak a sok másik ismerősnek, akik így-úgy gratuláltak.

2) Milyen érzés volt, mikor megtudtad, hogy Te kaptad az idei egyik Jazz Mecénás díjat?
Előljáróban köszönöm a díjat, köszönöm elsősorban azoknak, akik kiválasztottak, Berkes Balázsnak különösen (kiszivárgott, hogy Ő javasolt először). Jól esik, hogy rám gondoltak.

Milyen érzés? Világos. Mecénás vagyok. Nem egy fontos helyszín kitalálója, motorja. Néha azt reméltem: az iF egy fontos hely. Innen épül egy szebb világ. Ahonnan kiindulva leépül a silányság. Aki Vukán-t, Regős Istvánt, Fábián Julit hallgathat élőben, közvetlen közelről (több száz nevet hagytam ki!), azok nem érik be az életben kevesebbel. Ők tudni fogják, hogy mi  a minőség és nem veszik be a hazugságot. Ugyenez vonatkozik a Vesztergombi Józsi boraira is és még sok másra az iFben.
Hát nem, maradunk a felszínen, nem veszünk el gitárhang mélységeiben. 

Másrészt, hogy postumus iF. Pillanatnyilag zárva vagyunk, az a lendület, ami napról napra vitte a dolgokat előre, megállt. Most sokkal bizonytalanabbnak látszik a jövő, mint két hete. A dolgozók szétszéled(het)nek, a kilincs berozsdál, a NAV azzal nyit majd, hogy büntet. (részletek az fb-n).   

3) Szerinted -azon kívül, hogy Te a saját pénzedet rakod bele!- voltak-e olyan kiemelkedő dolgok  az elmúlt tízegynéhány évben, amiért különösen megérdemelted ezt a díjat? Amikért Te is adtál volna magadnak…
Megint a pénz. A pénz elúszott, mint a Füst című filmben a drága szivarok. De a fotók, amiket Auggie a Brooklyn-i trafikos naponta készített megmaradt.

Van egy fotósorozat a facebook-on és a honlapon: PULT (talán éppen a film hatására kezdtem, sajnos csak öt éve). Szerintem, hogy ennyi sok jó ember legalább egy fotósorozaton együtt szerepel, az szép dolog. Auggie (Harvey Keitel) fotóit se nézte sokáig senki egybe, figyelmesen. De aztán happy end lett.
A PULT: https://www.facebook.com/pg/IF-Cafe-Jazz-Club-119649694670/photos/?tab=album&album_id=10152765904704671
A film: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiEwOOZqMDoAhWOw4sKHb6PAQ4QwqsBMAJ6BAgXEA4&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DJGV_h36uZ5E&usg=AOvVaw2gHV_LkaViBnjCYGYc1zei

4) Mikor adják át a díjat?
A terv, hogy október 9-én a BJC-ben. Az ilyesmit úgy kommentáljuk: no comment.

5) További sikereket!

Köszönöm.


mjszlogo.jpg

Vissza a hírekhez