JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Bordás József újévi beszámolója

A Finucci Bros Quartet dobosa, egyben a Magyar Jazz Szövetség alelnöke, a következő e-mailt küldte nekem: ” Kedves Robi Bácsi! Összeállítottam egy évindító cikket a 2021-es terveimmel kapcsolatban. Amennyiben jónak találja, és belefér a www.jazzma.hu profiljába, akkor kérem, szíveskedjen leközölni. Sok esetben kapcsolódik a jazz-hez. Lehet szemezgetni is belőle, amennyiben úgy kompatibilis. Köszönöm szépen.” Nos, szöveghűen leközlöm az egészet! Semmi változtatás, semmi szemezgetés… - A szerk.

bordas-jozsef.jpg


A 2021-es évet az Instagram profilom létrehozásával kezdtem, így már elérhető vagyok ott is. Kérlek benneteket, kövessétek be az Insta oldalamat: https://www.instagram.com/bordasjozsefdrummer/

A Finucci Bros Qartet a Magyar Filharmónia támogatásában újabb négy előadással jelentkezik havi rendszerességgel a Budapest Jazz Club színpadán. A koncertek a mindenkori szabályozásokhoz igazodva kerülnek online vagy hagyományos (közönség előtti) formában megrendezésre.

A Magyar Jazz Szövestég vezetősége (amelyben alelnöki tisztséget töltök be) számos eredményt ért el, ami az egyesület tagjait és sok esetben a még nem csatlakozó jazz-művészeket is pozitívan fogja érinteni. Elindul a 30 év jazz koncertsorozat, amiben több mint 100 művész vesz részt, szakmai versenyek, fesztiválok és koncertek valósulnak meg 2021-ben is, amennyiben a pandémiás helyzet lehetővé teszi.

Folytatódik a Jazz-Generációk előadássorozat, aminek művészeti vezetőjeként a basszusgitár, szaxofon, hegedű és a harsona ikonikus művészeit állítjuk színpadra a közép és a fiatal kiemelkedően tehetséges jazz-zenész generációval.

A Finucci Bros és a Jazz-Generációk előadások online itt találhatóak meg az esemény időpontjában:

BJC Facebook: https://www.facebook.com/BudapestJazzClub

A koncertek, előadások listája: http://bordasjozsef.com/esemenyek

Folytatódik a Házhoz megy a Zenede Kárpátmedence Turné. Amint elkezdődik az iskolai oktatás és a határok, művelődési házak kinyitnak és fogadóképesek, elindul a zenei misszió 2021-es turnéja. Magyarországon 15 városban 30 előadást, Erdélyben 25 előadást és a Vajdaságban, Kárpátalján további 10 előadást szeretnénk megvalósítani.

2021.07.02-08. XII. DobMánia Tábor!

12. DobMánia Tábor, már leírni is megható dolog. Amikor 12 éve kitaláltam a szakmai továbbképző tábort még nem gondoltam, hogy egy nemzetközi rendezvény lesz ami a határon túli dobosok találkozóhelyévé vállhat. Mára 4 országból jönnek a hazánkból elszakadt magyarok, de Angliában, Németországban élő honfitársaink is együtt ütik a bőröket a 70 hazai dobossal. Nagykőrösön otthonra találtunk és ebben az évben 7. alkalommal rendezzük meg a Kőrösi Zenés Esték elnevezésű egyhetes zenei fesztivált. Hamarosan jövök a részletekkel:

https://dobmaniatabor.hu/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rajkó-Talentum Szakgimnázium dobtanszakával az elmút időszakban online tartottam meg a képzéseket.

Jelentkezz az új tanévre!

A Rajkó-Talentum Szakgimnázium dobtanszakára 9., 10. évfolyamokra lehet jelentkezni hozzám. Érettségi utáni 2 éves képzésre is van lehetőség, maximum 23 éves korig.

(Tehát 2021. szeptember 1-én még nem töltötted be a 23. életévedet.)

ONLINE MEGHALLGATÁS: egyeztetés után MESSENGER videóhívásban szívesen meghallgatlak benneteket, egyeztetünk, konzultálunk felvételi előtt.  +36309756843

Nem gond, ha nem megy a zeneelmélet, ha tehetséges vagy, de az elmélet kimaradt, SEGÍTÜNK!

Könnyűzenei képzés

Dobtanszak:

-heti 5 dobóra

- klasszikus kisdob, rudimental technika

- stílustan, rock, pop, funk, soul, latin, swing

- dobseprűzés

- a Kőbányai Zenei Stúdióval megegyező kottaanyag

- dalok lejegyzése, kottaolvasás, transzkripció készítése

- szólószerkesztés, stílusokban való közlekedés a hangszeren

- kamaradob, dobshow

Vissza a hírekhez