JazzMa

Friss Hírek

Blue Monday2024. május 06.
Névnaposok – Tamara2024. május 06.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

VÁROSHÁZI ESTÉK – BJC A VÁROSHÁZÁN

Júliusban a Fővárosi Önkormányzattal szoros együttműködésben a Budapest Jazz Club közönsége által legjobban kedvelt duó formációk szabadtérre költöznek és a Városháza Díszudvarán adnak koncertet, összesen négy alkalommal. A gyönyörű, különleges növényekkel díszített hatalmas udvaron különleges hangulatú, szabad ég alatt zajló programmal várják a közönséget.

Maszk nélkül (három aktuális téma) - 38. rész

"A maszk mögül" folytatódik - más címmel, alkalmazkodva a pandémiás helyzet lényeges javulásához. Közterületen már nem kell maszkot viselnünk, de nyilvános, zárt térben (a Budapest Jazz Clubban is) még igen. Új fogalmak, tárgyak kapcsolódnak mindennapi életünkhöz – mint például a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY. A (majdnem) "normális" élet azért lassan visszatér!
A harmincnyolcadik részben egy újabb zenész rövid bemutatása az idei Montreux Jazz Festival fellépői közül, valamint egy-egy free és kortárs jazz album.

Juhász Gábor Trió koncert a Parker Jazz Klubban Balatonfüreden

Hosszabb kényszerszünet után folytatódnak a Parker Jazz Klub programsorozatai. A június 17-i első alkalommal Juhász Gábor és zenésztársai, Kovács Zoltán - nagybőgő; Jeszenszky György – dob; voltak a vendégek. Érdekességként meg kell említeni, hogy ez a koncert 2020-ban már kétszer elmaradt, mindkétszer a pandémia miatt, először tavasszal, majd másodszor ősszel. Emiatt is nagyon nagy várakozás előzte meg a jelenlegi koncertet.

Névnapi jazz – Iván

Október 2-án indítottam ezt a sorozatot, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.

Névnapi jazz – Zoltán

Október 2-án indítottam ezt a sorozatot, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.

Majdnem 20. Solymári Jazz Weekend

A tavaly óta tartó COVID járvány miatt meghiúsult Jazz Weekend idén „csak” a 19. mini jazzfesztiválnak örülhettek a Solymárra látogatók. A programban szereplő zenekarok kvalitása ünnepi volt és a hosszú idő után először közönség előtt, nagyszínpadon fellépő muzsikusok nagyon hálásak voltak a lehetőségnek. A Solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház is másfél év szünet után jelentkezett nagyszínpados, élő közönség előtt zajló programmal. Solymáron már húsz éve működik Márkus Tibor művészeti vezetésével a Little Jazz Pub. Havonta látja vendégül a magyar jazz élet művészeit a házigazda Equinox zenekar (Márkus Tibor – zongora, Csuhaj Barna Tibor – bőgő, Jeszenszky György – dob). Az évente jelentkező Solymári Jazz Weekend is a lelkes szervezőknek köszönhető.
Varga Zsolt a művelődési ház igazgatója köszöntötte a nézőket, akik a hőség és foci EB magyar-francia meccse ellenére is szép számmal megjelentek.

20 éve történt (2001) - Enyedi Sugárka

A döntőből csak az első öt helyezettre emlékszem: V. helyezett – Enyedi Sugárka, IV. helyezett – Kutzora Edina (ő kapta a „Legjobb balladaénekes” különdíját!), III. helyezett – Balássy Betty, II. helyezett – Pély Barna, I. helyezett – Boros Júlia (ő kapta a „Legjobb határon túli magyar” különdíját!). Sugárkát személyesen 2001 tavaszán ismertem meg.

„The Journey”, avagy Szumper Ádám Ákos a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések