JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
Névnaposok – Milán2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Játék – 2021 június – Megfejtés és nyertes

Több, mint négy és fél éve, 2016 októberében indította el –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba.

Lemezajánló (2021.06.21-27.)

Újabb szemezgetés a következő napok, hetek jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

Gitárosok az én szememmel – Salvai Ádám sorozata – John McLaughlin

Egy újabb olyan személy az alanya a sorozatomnak, akinek a neve mindenképp elő kell, hogy kerüljön, ha a legjelentősebb jazz gitárosok sorát firtatjuk. A jazz-rock, a fúziós zene egyik legikonikusabb alakjáról van szó, a műfaj történetének egyik legnagyobb hatással bíró művészéről. Ha az ő neve szóba kerül, az asszociációs lánc következő elemeiként mindig beugrik a „Bitches Brew”, vagy az „In a Silent Way”, később pedig a Mahavishnu Orchestra.

Mi újság? – Kézdy Luca

Lucát 2005 végén ismertem meg, mikor jelentkezett a Bartók Rádióban általam szervezett jazzhegedű tehetségkutató versenyre, aminek aztán Közönség-díjasa lett.

Segítsünk Winand Gábor özvegyének, Elsa Valle-nak!

Június 15-én értesültünk róla, hogy a zseniális énekes, szaxofonos, fuvolista, zongorista, és pedagógus, Winand Gábor 57 éves korában elhunyt.
Hatalmas veszteség ez mindannyiunknak, hiszen Gábor olyan minőséget képviselt zeneileg és emberileg, mely a világon mindenhol megállta a helyét.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések