JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

„Pearls of Swing”, avagy Munkácsy Eszter a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Névnapi jazz – Szabolcs

2020. október 2-án indítottam ezt a sorozatot, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.

PINCEHIDEG BOROKKAL A KEZÜKBEN, ANDALÍTÓ JAZZ ZENÉRE LAZULHATUNK A NYÁRI KÁNIKULÁBAN A DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOKON

NÉHÁNY NAP ÉS A MAGYAR BOR ÉS JAZZ KAPJA A FŐSZEREPET A BÉKÁS-TÓ
PARTJÁN, UGYANIS AUGUSZTUS 5-ÉN MEGKEZDŐDIK A NÉGY NAPOS DEBRECENI
BOR-ÉS JAZZNAPOK. A DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOK MAGYARORSZÁG 3.
LEGNAGYOBB BOROS RENDEZVÉNYE ÉS A RÉSZTVEVŐ MŰVÉSZEK SZÁMÁT
TEKINTVE PEDIG A LEGNAGYOBB JAZZFESZTIVÁLJA! ÉRDEMES ELŐRE MEGVENNI,
ONLINE ÚTON (BORESJAZZ.JEGY.HU [1]) A NAPI JEGYEKET, VAGY BÉRLETET,
MERT ÍGY SOKKAL KÉNYELMESEBBEN JUTHATUNK BE A RENDEZVÉNYRE! A
DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOK KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL
LÁTOGATHATÓ!

Nagy Jancsa és társai a békéscsabai Meseházban

A Nagy János Trió volt a csabai meseházi jazz-csütörtök szombat esti vendége. (Pardon, a koncert nem a jazz-csütörtök, hanem a Köszönjük, Magyarország! égisze alatt futott.) Bár a főtéren a „Jég dupla viszkivel” szólt, így is negyvenöten (kutyástól) voltak kíváncsiak az extrém hármasfogatra.

Lemezajánló (2021.07.26.-augusztus 1.)

Újabb szemezgetés a következő napok, hetek jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

A Balatonfüreden működő Parker Jazz Klub nyári koncertsorozatának júliusi vendége az Oláh Krisztián Quartett volt

Aki figyelemmel kíséri a füredi jazz klub programjait, láthatta, hogy a 2019 márciusától működő klub nyitórendezvényének fellépője Oláh Kálmán a Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző volt. Az emlékezetes koncert után Kálmánnak az volt a kérése a szervezők felé, hogy egyszer a fiai is meghívást kapjanak a Parker Jazz Klubba.

A jazz-zongorázás nagyjai – VII. rész – Dave Brubeck

Maloschik Róbert Főszerkesztő Úr kérésének eleget téve indítottam el 2021 januárjában az „A jazz-zongorázás nagyjai” című sorozatot, mely havi rendszerességgel olvasható itt, a JazzMa.hu-n. Minden hónap negyedik hétfőjén jelentkezem!
Hangsúlyozom, szubjektív listáról, vagy összeállításról beszélünk, mely kapcsán nem tagadom, szívemhez közel álló pianistákról szeretném megosztani gondolataimat Önökkel.
Lehet, hogy lesznek olyan művészek, akiket hiányolni fognak egyesek, és az is előfordulhat, hogy bizonyos esetekben csodálkozik majd némelyik kedves Olvasónk, hiszen nem csak az evidencia kategóriájába tartozókkal kívánok foglalkozni.
Fontosnak tartom még megjegyezni, hogy nem akarom Önöket lexikális adatokkal bombázni -csak amennyire szükséges és/vagy logikus-, hiszen ma már az internet segítségével, néhány másodperc alatt minden ilyen jellegű információt megtalálhatunk aktuális „alanyunkról”.

Névnapi jazz – Anna

2020. október 2-án indítottam ezt a sorozatot, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések