JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek - friss hírek2023. szeptember 26.
Mi újság? – Szakcsi Jr.2023. szeptember 24.
London Brew: London Brew2023. szeptember 22.
Palágyi Ildikó: Körbeér2023. szeptember 21.
Születésnapi lemezbemutató2023. szeptember 17.
Bágyi Balázs: Decade2023. szeptember 16.

Hírek

Hamarosan érkezik Temesi Berci eddigi legütősebb nagylemeze - Itt az első előfutár!

Temesi Berci hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, aki sok elfoglaltsága mellett dalszerzőként is képes kamatoztatni energiáit. Tavaly, a negyvenedik születésnapján jött elő „Symphosium 40” címre keresztelt dupla lemezével, december 13-án, hétfőn pedig érkezik az ötödik album, a „Time Is Not a Magazine”.

A „Symphosium 40” dupla lemezen (egy instrumentális, egy vokális korong) három országból, csaknem 100 részvevő alkotott az immáron Fonogram-díjas Bercivel, ami vélhetően az átlagnál is hatalmasabb szervezést, munkát igényelhetett, ám ezek a valóban fantasztikus szerzemények egytől-egyig megértek minden fáradozást. Ahogy azt Bercitől már megszokhattuk, ismét egy izgalmas, crossover lemez van születőben.


dsc08268.jpg


A „Time Is Not a Magazine” minden eddiginél ütősebb albumon a színpadokon legtöbbször igencsak hátul muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Bár a reflektor viszonylag keveset irányul az ütőhangszereken bizonyító zenészekre, alapjaiban határozzák meg mind a dalok minőségét, mind a koncertek hangulatát. Berci szerint a basszusgitárosok játéka, sikere sokban múlik azon, hogy milyen dobossal kell együtt zenélniük. Így jött az ötlet, hogy az ötödik nagylemezére 12 tehetséges dobos egyéniségére, zenei stílusára, tiszteletére ír 12 dalt. A szerzeményekben minden hangszeres, minden énekes (közel 50 közreműködő) kalapot emel a dobosok előtt.

A 12 dal mindegyikét videóval is alátámasztja az ötletgazda csapata. A nyersanyag minden kliphez elkészült, köszönhetően Bikali Sándornak, aki a stúdiózás minden pillanatát megörökítette. Ennek a videósorozatnak az első része érkezett meg most, ami az album első előfutárát is jelenti egyben. A négy és fél perces „Right Place in Right Time”-ban többek között a Follow The Flow, valamint a Ganxsta Zolee és a kartel bandákban bizonyító Geröly Matyi dobosé a főszerep, de hallhatjuk, láthatjuk még gitáron Takács József "Jozzy"-t, billentyűn Bubenyák Zoltánt (aki nem mellesleg az album hangszerelésért is felelt), szaxofonon Csányi Istvánt, basszusgitáron pedig természetesen Temesi Bercit.


geroly-matyas.jpg


„Matyival régóta ismerjük egymást, de először egy nagy produkcióban, a teltházas Arénában, a „SEVEN”-ben (Kökény Attila, Gitano Nagy Laci, Takács Nicolas, Oláh Gergő, Emilio, Freddie, Gáspár Laci) dolgoztunk együtt pár évvel ezelőtt.” – mondta Berci. „Az ő dinamikus, rock-gospel dobolása ötvöződik a fúziós jazz és a szintén dinamikus rock gitár crossovereként. Nagyon meghatározó szereplője az albumnak ez a rockosabb hangvételű instrumentális dal.”           

Right place in right time: https://youtu.be/7tscEgjdP0A

Time is not a magazine - Teaser Promo: https://www.youtube.com/watch?v=Rc5gG5K5K20


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez