JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Mi újság? – Berki Tamás

Berki Tamást, ha jól emlékszem, 1966-ban láttam először a Gerilla együttessel a Kölcsey Gimnázium nagytermében. (Ne feledjék, az 57 éve történt!) Ő akkor már 20 éves volt, én meg 18. Aztán arra is emlékszem, hogy 1973 körül láttam-hallottam a Marczibányi téren az Interbrass-szal zenélni. Majd 1975-ben ott voltam az Egyetemi Színpadon a Gonda Sextet „Sámánének” című lemezének bemutató koncertjén. De nem sorolom tovább, mert akkor a bevezető hosszabb lesz, mint a riport!

berki-tamas.jpg

1) Azt csiripelik a jazz verebek, nem töltöd visszavonultan nyugdíjas éveidet…

Nyugdíjas éveimben pont egy éve került a könyvesboltokba "Hangszálak" című önélet-feeling-em, sztorikkal, és egyéb agymenéseimmel. /Lyra, Libri és egyéb helyeken még van itt-ott...Hajrá!/.

Koncerteztünk sokat Sárik Péterrel duóban és a triójával, de Pintér Tibivel is például a Hálóban, meg a Kanizsa Big Band-del pl. Baján.

2) Tényleg lemezt készítesz? Melyik stúdióban?

CD-re utaló kérdésed bingó, talált, süllyed!

Glaser Péter stúdiójában és szakértésével készült a felvétel októberben. 11 új dalommal /persze zenémmel és szövegemmel/, bonus track-nek meg a Fonogram-díjas, előző lemezünkről -Gyémánt Bálint gitárszólójával- Cole Porter „Love For Sale”-je.

3) Ki fogja kiadni a CD-t?

A CD kiadója a Berki Produkciós és Oktatási Betéti Társaság.

4) Mikor jelenik meg?

Várhatóan napokon belül megjelenik.

5) Hol lehet majd kapni?

Hozzájutni koncerteken lehet majd, naná! És Halper Laci-Deák Márti "MISS ARTY" üzletében, a Nyugati pu. közelében, a Bajcsy Zsilinszky út 45-ben /a Nagymező u sarkán/.

6) Azt meg majdnem elfelejtettem megkérdezni, hogy kik a zenekar tagjai?

A CD-n partnereim a nagyszerű Sárik Trió, vagyis Sárik Péter zongi, Fonay Tibi bőgő, és Gálfi Attila dobok. Két-két számban sztárvendégek régi jó barátaim, Tóth Viktor altosax- és Mohai Tamás gitárvirtuózok.

7) Sok sikert a megvalósításhoz!

Amikre tudtam, válaszoltam. Köszönöm kérdéseid! Neked és az olvasóknak is igen Boldog ünnepeket!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez