JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 21.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

JÜ koncert fergeteges lendülettel

A JÜ zenekar a KULT-Udvarban június 12-én koncertet adott.

ju-szines.jpg

Mészáros Ádám – gitár

Hock Ernő – basszusgitár

Miklós Szilveszter – dob

ju1.JPG

A közönség hamar felállt a nézőtér padjairól, hiszen azonnal behúzta-bevonzotta a művészek játéka. „Alighangokból” indítottak és észrevétlenül sűrű, zenei szövetbe érkeztek. A basszusgitár, gitár, ritmushangszerek egymással szoros hangötvözettel áramlottak. A zenészek a kortárs jazz kísérletező szellemének minden dimenziójában kiteljesedtek. A rock lendületével lángolt az összes húr és ütő. Egy-egy motívum generálta az erőt a közös őrületig ható improvizációhoz. Nem hagyományos értelemben szólóztak, mindannyian főszereplők voltak.

m-adam-01j.JPG

Mészáros Ádám vagy lírai hangfolyamot játszott, vagy fokozással teli áradatot. Különleges, virtuóz fordulatokkal végig intenzíven volt jelen. Gitárhúrjait a lehető leglágyabban, de máskor keményen szólaltatta meg. Karcos hangtömböket épített fergeteges arányérzékkel.

hock-01.JPG

Hock Ernő merészen űrbe sodorta a közönséget a basszusgitár hangszínein változtatható pedáljaival. Mintha elemeire bontott rádióhullámokat szólaltatott volna meg a messzeségből. Basszusgitáron sokszor érdes hangsorok ízét hangsúlyozta. Máskor játékosan csúszkált a hangok között.

miklos-04.JPG

Miklós Szilveszter zakatoló, vagy visszafogott dobolással adott energiát zenésztársainak és a közönségnek is természetesen. A kísérletezés minden oldalát bejárta számtalan újító technikájával. Ütőhangszereinek minden porcikájával összenőve játszott szüntelen lendülettel.

m-adam-02-dscf0273-1x1j.JPG

m-adam-04j.JPG

m-adam-05j.JPG

hock-02-dscf0465-1x1j.JPG

hock-03.JPG

hock-04.JPG

miklos-2-1.JPG

miklos-03.JPG

miklos-06.JPG

Olyan összjátékot kapott a közönség az előadóktól, amelyből valódi erőt meríthetett a közönség. Mindhárom művész több formációban is látható a zenei életben, de a JÜ különleges ereje mindent felfokoz. Mintha egy különleges szertartás részesévé váltunk volna, melynek hatását továbbvihetjük magunkkal.

KöszönJÜk!

ju1.JPG

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez