JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. október 22.
Ferenc Németh is calling2019. október 19.
JAZZTESZT A BULINEGYEDBEN2019. október 17.
Coltrane, John: Blue World2019. október 16.
GELEM GELEM2019. október 15.
Jazzeste a Fonóban2019. október 14.
Harcsa Veronika is calling2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
JazzUp – Kovács Tamás2019. október 10.
SZEZONNYITÓ HAZAI PÁLYÁN2019. október 08.
REMÉNY2019. október 04.
Az év fiatal jazz-zenésze V.2019. szeptember 14.

Lemezpolc kritika:
Koz, Dave - Summer Horns II from A to Z

Koz, Dave: Summer Horns II from A to Z 2019. augusztus 18., Csapó Krisztián

dave-koz-gerald-albright-rick-braun-richard-elliot-aubrey-logan-dave-koz-and-friends-summer-horns-ii-from-a-to-z.jpg

Dave Koz & Friends - Summer Horns II from A to Z (Concord Records)


Dave Koz semmiképp sem tartozik azok közé a muzsikusok közé, aki azért maradt a smooth jazz kevésbé virtuóznak ható zenei világában, mert komplexebb, érdekesebb zenékhez kevés lenne a felkészültsége.

A Los Angeles-i szaxofonos a rádióműsora, az évente óceánjáró hajókon megrendezendő fesztiváljai és a karácsonyi albumai mellett arról is ismert, hogy nagyszerű zenésztársakkal veszi körbe magát.

Nincs ez másképp a Summer Horns nevű zenei projektje kapcsán sem, ahol olyan nevek szerepelnek az immár második lemezen, mint a hangszerelő Gordon Goodwin, Gerald Albright - szaxofon, Richard Elliot - szaxofon, Rick Braun – trombita, vagy a Postmodern Jukebox-ból megismert kiváló harsonás/énekes Aubrey Logan, aki néhány éve megnyerte a Montreux-i énekversenyt is.

A lemez sikerességének is köszönhető, hogy a csapat folyamatosan turnézik, ezen a nyáron is rengeteg állomásuk van az Egyesült Államokban.

Aki szereti a néhai Joe Sample által vezetett Crusaders együttest, vagy a Chicago zenekart, az mindenképp olyan hangzásra számíthat, ami ínyére lesz.

Goodwin hangszerelései és a nagyszerű fúvósszekció úgy hozza ezt a ’70-es, ’80-as évekből ismert hangzást, hogy közben semmi újat nem talál fel, mégis frissnek hatnak a Stevie Wonder, Michael JacksonNatalie Cole, vagy épp az Earth Wind & Fire által sikerre vitt dalok.

Dave Koz szólói mintegy megkoronázzák az all-star projekt hangzását, érdemes tehát időutazni és elmerülni a Summer Horns frissítő nyári hangzásában.


Vissza a lemezhez