JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2022. szeptember 26.
Gyakornokokat keresünk2022. szeptember 26.
Évadnyitó a Jazzpresszóban2022. szeptember 24.
UnStandard message!2022. szeptember 20.
Justyna, Wojtek: Thrice2022. szeptember 18.

Hírek

Lemezajánló (2022.09.26.-10.02.)

Íme, egy szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

A jazz szaxofonozás nagy alakjai – 9. rész: Bob Mintzer

Újfent egy olyan művész lesz a középpontban, aki napjainkban is ír, hangszerel, koncertezik, egy igazi világsztár a jazz műfajában, én pedig vagyok annyira szerencsés, hogy játszhattam vele egy remek koncerten sok évvel ezelőtt.

Gyakornokokat keresünk

Magyarország leglátogatottabb jazzfelülete, a JazzMa.hu 20-30 év közötti agilis, nagy munkabírású, esetleg még angolul is tudó…, jazzkedvelő (!!!) gyakornokokat keres.

Good Luck és egyebek a László Attila Quintet előadásában

László Attila gitáros a Kaszakő együttesben történt feltűnése óta a magyar zenei élet fontos szereplőjévé vált, sokoldalúságát bizonyítandó számos zenei project fűződik nevéhez mind a múltban, mind a jelenben. A múlt felsorolásába nem mélyednék el, ebben az évben viszont személyesen láttam-hallottam a Jazz Tanszék Big Bandjének vezetőjeként, a Charlie Band gitárosaként, a Magyar Zene Házában a László Attila Fusion Circus együttesével. Csütörtök este a Budapest Jazz Clubban quintet-jével lépett fel és hamarosan újabb fellépése lesz majd a három gitáros alkotta Gitármágia elnevezésű formációval is.

Évadnyitó a Jazzpresszóban

Újfent a jazzkedvelő közönség vette birtokba a 17. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Központ auláját szeptember 11-én, vasárnap este 7 órakor. A nagy népszerűségnek örvendő Jazzpresszó programsorozat 2022-es őszi/téli évadnyitó estéjén a Szendőfi Fusio Group lépett színpadra.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 10. rész

Ez az írás - és még a következők is - egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Mivel a free jazz honlapján hónapok óta nem, vagy csak nagyon ritkán értékelnek, adnak csillagokat alkotásoknak (legutóbb június végén, éppen három hónapja) - ezért a jövőben a saját véleményem alapján választom ki a hetente bemutatásra
kerülő albumot.
Tizedik rész: AARON BURNETT - CORRESPONDENCE.

Korábbi bejegyzések