JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Lakatos Ágnes 60!

Ágit –elég későn- az 1990-es években ismertem meg.

Olasz-spanyol együttműködés, avagy a Fresu-Domínguez Duo koncertje

Egy fantasztikus koncertnek lehettem részese – néhány száz hallgatóval együtt – kedd este az Olasz Kulturális Intézet Bródy Sándor utcai Verdi névre hallgató dísztermében. Bár a rendezvénynek az olasz fél adott otthont – gondolom a tágas és kiváló akusztikájú terem okán –, a zenészek fellépése az Olasz Kulturális Intézet és a spanyol Cervantes Intézet közös támogatásával jött létre.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 – 11. rész

Ez az írás - és még a következők is - egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott albumok közül válogatok hetente.
Mivel három hónapja nem értékelik a lemezeket (nem adnak csillagokat) - ezért a saját véleményem alapján döntök.
Tizenegyedik rész: THE BAD PLUS - THE BAD PLUS

Emberpróbálás Badenben – Tim Berne Trio, Stanzerei, Baden (2022. szeptember 27.)

Tim Berne New York-i szaxofonos, az avantgard jazz („Downtown” irányzat) egyik prominens figurája. Aki csak a zenekarai nevét ismeri (Big Satan, Bloodcount...) egyből kitalálhatja, hogy Tim zenéje kemény, megalkuvás nélküli, új utakat kereső – röviden, Simády Béla kollégánk szavajárását idézve, „embert próbáló”. (Feleségem szerint csak „hallgathatatlan”...)

Magyar Jazz ABC – 340. rész: Erdei Kálmán

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 137 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és most Erdei Kálmánnál tartunk. 11 év és 6 hónap alatt eddig 340 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Lemezajánló (2022.09.26.-10.02.)

Íme, egy szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

Korábbi bejegyzések